Activiteit

Participatiedebat 2014: Inclusie een illusie?

03 nov
Museum Speelklok, Utrecht
3 november 2014
12:00 tot 17:00
Bijeenkomst
Monique Kaasjager
23 oktober 2014 | 1 minuut lezen

Wat is er nodig om mensen met een fysieke of verstandelijke beperking of psychische aandoening zich meer thuis te laten voelen in de wijk? En om wederkerigheid te stimuleren? Praat hierover mee op maandag 3 november 2014 in Museum Speelklok in Utrecht tijdens het zesde Participatiedebat van Movisie.

Onderzoek toont aan dat mensen met een fysieke of verstandelijke beperking of psychische aandoening die in een wijk wonen vaak te maken hebben met onbegrip en eenzaamheid. Terwijl beleidsmakers vaak hooggespannen verwachtingen hebben van wat buurtbewoners bereid zijn voor deze mensen te doen. Is inclusie een illusie? Nee, natuurlijk niet. Maar het ontstaat niet vanzelf. Het wegpesten van mensen met een psychische aandoening in de Schilderswijk toont dit pijnlijk aan.

Gelukkig toont onderzoek ook aan dat er goede manieren zijn om bewustwording,  contact en wederkerigheid tussen bewoners te vergroten. Hoe kunt u in uw gemeente het beleid vertalen in een krachtige en haalbare praktijk die inclusie versterkt?

Partners
Het Participatiedebat 2014 wordt georganiseerd door Movisie en Binnenlands Bestuur, met medewerking van Ieder(in) en Landelijk Platform GGZ.

Voor wie?
Bestuurders en beleidsmedewerkers van gemeenten, maatschappelijke organisaties, woningbouwcorporaties, cliëntenorganisaties en onderzoekers.

Aanmelden
Kaarten van 50 euro zijn verkrijgbaar via www.binnenlandsbestuur.nl/participatiedebat

Na afloop van de bijeenkomst kunt u gratis het museum bezoeken.