Activiteit

Festival De Energieke Samenleving

08 dec
1931 Congrescentrum Brabanthallen, Den Bosch
8 december 2014
10:00 tot 17:00
Evenement
Monique Kaasjager
10 oktober 2014 | 1 minuut lezen

Festival De Energieke Samenleving verwelkomt burgers, vrijwilligers en professionals in de (semi)overheid en bedrijfsleven die willen horen én vertellen wat de mogelijkheden zijn van een nieuwe samenleving waarin burgers zelf het heft in handen nemen.

Burgers wachten niet meer op overheid of bedrijfsleven. Ze doen het steeds meer zelf. Ze regelen zelf hun zorg. Runnen zelf het lokale zwembad. Onderhouden samen buurtmoestuin of stadspark. Wekken hun eigen energie op. Vervoeren elkaar in de eigen buurt. Koken een extra potje en organiseren eigen gezelligheidsactiviteiten en verkeersdrempels. Op ongekende schaal nemen (groepen) burgers het initiatief. Van jong tot oud. In heel Nederland.

Wat betekent dat voor overheid, zorginstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven? Hoe kunnen zij gebruik maken van de groeiende kracht van burgers? Hoe kunnen ze deze stimuleren en barrières wegnemen? Wat betekent dit voor strategie, cultuur en werkwijzen van hun eigen organisaties? Hoe richten we het nieuwe samenspel tussen publiek, publieke instellingen en markt het beste in? Dit komt allemaal aan bod gedurende een dag vol inspiratie en informatie vanuit wetenschap, beleid en praktijk, waar je morgen mee aan de slag kunt.  

Welkom op Festival de Energieke Samenleving. Op deze dag geen donkere plenaire zalen waar experts en instituties urenlang tot je spreken. Maar een intiem, informeel, inspirerend, interactief festival waar je zélf bepaalt wanneer je wat doet. Een bonte mix van vormen: van live interviews tot brainstorms, van excursies tot persoonlijke verhalen. Voor elk wat wils: denkers, dromers, doeners. Geen ‘burgers in co-creatie in hun kracht zetten in de doemeecratie’, maar zo veel mogelijk fijne kleine, concrete voorbeelden en heldere analyses die inspireren tot nieuw denken en doen over de energieke samenleving.  

Door wie?
Festival De Energieke Samenleving is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Medical Delta en wordt mede mogelijk gemaakt door de ministeries van VWS en BZK.  

Voor wie?
Festival De Energieke Samenleving verwelkomt burgers en professionals in de (semi)overheid en bedrijfsleven die willen horen én vertellen wat de mogelijkheden zijn van een nieuwe samenleving waarin burgers zelf het heft in handen nemen. Kom alleen, of neem uw wijkvereniging, College of managementteam mee.  

Aanmelden en meer informatie

Lid wordenContact