Activiteit

Jeugdhulp, kip met de gouden eieren

12 jun
Geert Teis - Stadskanaal
12 juni 2014
13:00 tot 17:00
Congres
sisca sytema
15 mei 2014 | 1 minuut lezen

Jeugdhulp, kip met de gouden eieren

door slimme en betere samenwerking tussen 1e en 2e lijn in de lokale jeugdzorg

Vooraankondiging

Jeugdhulp is vanaf 2015 een kostenpost voor gemeenten. Maar als jeugdhulp slim wordt vorm gegeven is deze kostenpost ook een investering met een enorm rendement. Hoe kan jeugdhulp slimmer, beter, goedkoper én met hogere opbrengsten worden uitgevoerd? Hoe kunnen eerste en tweede lijn elkaar duurzaam en voortschrijdend versterken en zo een bijdrage leveren aan die hoge opbrengsten? Welke kennis en vaardigheden moeten we daarvoor benutten? Welke competenties hebben medewerkers nodig om dit doel te bereiken? Met welke vormen van samenwerking kan de eerste lijn in de sociale teams en CJG’s verder worden versterkt?

Deze vragen staan centraal op het congres ”Jeugdhulp, kip met de gouden eieren” van Accare, Molendrift en Tinten Welzijnsgroep op 12 juni in Stadskanaal.

Programma in het kort

Het congres start om 13.30 uur met twee plenaire inleidingen.

Professor Liesbeth de Vries,  hoofd van de afdeling medische oncologie UMCG, vertelt hoe het behandelen van kanker door voortdurend doen van wetenschappelijk onderzoek zich ontwikkelde van uitzichtloos naar hoopvol met steeds vaker goede resultaten. Is dat een voorbeeld voor jeugdhulp?

Professor Tom van Yperen, expert effectieve jeugdzorg bij het NJi en bijzonder hoogleraar aan de RUG, bespreekt het belang van monitoren in de jeugdhulp om te zorgen dat we jeugd steeds beter en goedkoper kunnen ondersteunen.

Na deze inleidingen zijn er vijf verdiepingssessies over hoe de eerste en tweede lijns slimmer, beter en goedkoper kunnen samenwerken. Het congres wordt om 16.30 uur afgesloten met een debat.

Praktische zaken

Inschrijven kan via het inschrijfformulier dat u vindt op de link: http://tintenwelzijnsgroep.nl/professioneel/congres-jeugdhulp. Ook kunt u een mail sturen, met daarin uw naam en functie, naar congres@tintenwelzijnsgroep.nl. Er is ruimte voor maximaal 150 deelnemers.De kosten voor deelname aan het congres bedragen € 95,- per persoon. Deze worden na het congres in rekening gebracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met organisator Sisca Sytema via 06-24231530 of congres@tintenwelzijnsgroep.nl.

Accare, Molendrift en Tinten Welzijnsgroep