Activiteit

Bijeenkomst juridische aspecten bij subsidies en aanbesteding

09 apr
Utrecht, MOgroep
9 april 2014
09:30 tot 12:30
Bijeenkomst
Monique Kaasjager
27 februari 2014 | 1 minuut lezen

Subsidiekortingen, -beëindigingen en aanbestedingen zijn in de welzijnsbranche al geruime tijd aan de orde van de dag. Hoewel er op dit vlak intussen ruime kennis en ervaring is opgebouwd, ontstaan er hierbij regelmatig verschillende inzichten en conflicten tussen welzijnsorganisaties en hun gemeente(n). Denk hierbij aan vergoeding van frictiekosten, terugvorderen en/of beëindigen van subsidies, te hanteren termijnen, etc..

Basiskennis, casussen en ervaringen
Veelal ligt hier onvoldoende kennis- of verschillende interpretaties van wet- en regelgeving (Algemene wet bestuursrecht) aan ten grondslag. Om onze leden te voorzien van enige basiskennis, hen de mogelijkheid te bieden om casussen en vragen te behandelen en onderling kennis en ervaringen uit te wisselen organiseert de MOgroep de bijeenkomst: juridische aspecten bij subsidies en aanbesteding.

Jan Verheyden, advocaat met jarenlange ervaring in de welzijnssector, neemt u mee in de relevante artikelen van de Awb en gaat in op de koppeling tussen de Wmo, Awb en subsidieverordening van gemeenten. Hierna bespreekt hij de casussen en vragen die u hebt ingebracht en is er de mogelijkheid onderling kennis en ervaring uit te wisselen.

Praktische informatie
De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 9 april van 9.30 tot 12.30 uur bij de MOgroep in Utrecht. We sluiten af met een broodje. Kosten bedragen € 35,- excl. BTW per deelnemer. Aanmelden en casus of vraag inbrengen kan door een mail te sturen naar Marc van Gerdingen; vangerdingen@mogroep.nl. Meld u snel aan met uw casus of vraag, het aantal plaatsen is beperkt.

Lid wordenContact