Activiteit

Slotbijeenkomst Buurtalliantie

13 dec
Amsterdam, Pakhuis de Zwijger
13 december 2013
Bijeenkomst
Monique Kaasjager
29 oktober 2013 | 1 minuut lezen

Vrijdag 13 december zeggen we na 5 jaar Buurtalliantie vaarwel. Vanuit de steden die we bezochten - Almere, Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Arnhem, Bergen op Zoom, Capelle aan den IJssel, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Enschede, Gouda, Haarlem, Leeuwarden, Maastricht, Rotterdam, Schiedam, Tilburg en Utrecht - komen bestuurders, (buurt)professionals, ondernemers en bewoners met hart voor hun stad, buurt en buren naar Amsterdam om nog eenmaal op Buurtalliantie-achtige wijze ondergedompeld te worden in een slotprogramma. Gezien jullie betrokkenheid de afgelopen jaren bij Buurtalliantie mogen jullie op deze dag zeker niet ontbreken!

De zelforganiserende samenredzame buurt 

In de ochtend vinden uiteenlopende presentaties plaats, van samenwerkings- en do-ityourself- initiatieven tot beleidsmaatregelen die samenredzaamheid en zelforganisatie bevorderen. Buurtalliantie geeft op de slotbijeenkomst ook een beeld van hoe een zelforganiserende samenredzame buurt eruit kan zien. De mensen achter die projecten en maatregelen kunnen elkaar ontmoeten bij een netwerklunch.

Verder

In de middag gaan genoemde steden begeleid door mensen van Buurtalliantie aan de slag met een opgave rondom zelforganisatie en samenredzaamheid. De dag bevat verder het debat Stad versus Rijk, waarin de aanstaande decentralisaties aan bod komen. Bij de officiële afsluiting zijn diverse kunstenaars betrokken.

Gratis

De bijeenkomst is kosteloos voor genodigden en partners van Buurtalliantie (mail hiervoor naar hedwich@buurtalliantie.nl). De organisatie zorgt voor de lunch. We rekenen op jullie komst, zodat we er gezamenlijk een fantastische slotbijeenkomst van kunnen maken!Exclusief voor mensen met een hart voor de buurt!

 

Meer informatie en programma in bijgaande flyer en op de website van de buurtalliantie.