Activiteit

Masterclass online hulpverlening

22 okt
MOgroep, Maliebaan 71h, Utrecht
22 oktober 2013
Training
Vivian van Gameren
17 oktober 2013 | 2 minuten lezen

De MOgroep organiseert in samenwerking met Stichting E-hulp.nl een tweedaagse masterclass over implementatie en opschalen van online hulp. De masterclass wordt twee keer gegeven:

 

Masterclass 1: 22 oktober en 19 november 2013

Masterclass 2: 6 november en 25 november 2013

Voor beide masterclasses zijn nog  3 plaatsten beschikbaar. Doe mee en ga erna effectiever aan de slag met online hulp in uw organisatie!

 

Tweedaagse Masterclass
Met online hulpverlening kan zowel de kwaliteit als de efficiëntie van hulpverlening verbeteren, in de lijn van de acht bakens van Welzijn Nieuwe Stijl. Maar dan de praktijk. Er komt toch heel wat bij kijken om online hulpverlening een geïntegreerd onderdeel te maken van het reguliere hulpaanbod. Het vergt een omslag op veel niveaus in de organisatie.

Wat betekent online hulpverlenen voor de medewerkers? Welke vaardigheden heeft een medewerker nodig? Hoe organiseer je teams als je ook online werkt? Hoe kun je sturen op online begeleidingstijd en doorlooptijd met behoud van experimenteerruimte?

Typisch de vragen van de projectleider, directeur of beleidsmedewerker bij het organiseren van online-hulpverlening binnen de organisatie. Wetenschappelijk onderzoek, best practises en de businesscase ‘Meerwaarde blended hulpverlening AMW ‘ bieden de basis voor de Masterclass Online Hulpverlening. Deze kennis wordt zo overgedragen dat de deelnemers er gelijk in de praktijk mee aan de slag kunnen. Middels casuïstiek, diverse oefeningen en opdrachten wordt verdieping gegeven aan de volgende thema’s:

• concretiseren meerwaarde en ambities online hulpverlening voor uw organisatie;

• omgaan met veranderende regie;

• omgaan met transparantie;

• benutten van online mogelijkheden om in te spelen op meerdere leerstijlen;

• verder vorm geven aan een integraal hulpaanbod middels blended hulp;

• meekrijgen van de organisatie;

• samenwerken en het spel van de stakeholders;

• het continu monitoren en volgen van online meerwaarde.

Voor wie?
De Masterclass is bestemd voor (inhoudelijk) managers, teamleiders en andere inhoudelijke trekkers, verantwoordelijk voor de implementatie en doorontwikkeling van online hulpverlening binnen hun organisatie en/of met een leidende rol. De Masterclass is dus geen vaardigheidstraining op het gebied van online communiceren, maar gaat over het succesvol implementeren van online hulpverlening.

Boost
De Masterclass is zo opgezet dat deelnemers na afloop voldoende tools hebben om de opgedane kennis en vaardigheden over te dragen op collega’s. De deelnemers krijgen dus een boost om zelf in de praktijk verandering vorm te geven en hun maatschappelijk werkers te begeleiden in het aanbieden van een geïntegreerd hulpaanbod van online en face-to-face hulpvormen. Aan bod komt ook het vormgeven van samenwerkingskansen, zowel lokaal als landelijk.

Kosten
De Masterclass is een initiatief van het pluspakket AMW van de MOgroep. Leden van het pluspakket betalen voor de Masterclass van 2 dagen 50 euro. Niet-leden van het pluspakket betalen 600 euro voor de tweedaagse.

Inschrijven
Stuur een berichtje naar de MOgroep, Vivian van Gameren, vangameren@mogroep.nl.

Lid wordenContact