Activiteit

Combiwel Seminar Community building: de uitdagingen van ontwikkelingswerk in de buurt

01 nov
volgt
1 november 2013
13:00 tot 16:30
Seminar
Monique Kaasjager
8 oktober 2013 | 1 minuut lezen

De Wmo gaat uit van actieve bijdragen van burgers en vrijwilligers in het opbouwen van lokale netwerken ter ondersteuning van de zelfredzaamheid van mensen. Dit brengt vele uitdagingen met zich mee. Want hoeveel verantwoordelijkheid durven we vrijwilligers te geven? Wat kunnen burgers wel en niet van professionals overnemen? Hoe krijgt de samenleving de leiding in de ontwikkeling van de participatiemaatschappij? Wat vraagt dat van professionals en van de overheid? 

Op deze en andere vragen gaan we in tijdens een seminar op 1 november a.s. van 13.00-16.30 uur. Hoofdgast van het seminar is hoogleraar Sociaal Werk Jim Diers. Hij werkt al 33 jaar aan community building in Seattle. Hij vertelt op energieke en inspirerende wijze over zijn ervaringen. Hij brengt veel praktische voorbeelden en tips voor het werk in het sociaal domein. Meer informatie hierover.

Onder leiding van dagvoorzitter Hettie Politiek, programmamanager Wijkaanpak bij de gemeente Amsterdam, zullen verschillende perspectieven van dit actuele thema belicht worden; dat van de burger, van de professional en van de overheid. Wethouder Pieter Hilhorst is gevraagd zijn visie toe te komen lichten.

Het definitieve programma en de locatie volgen nog.
De kosten voor deelname bedragen € 25,- per persoon.
Meldt u hier nu al aan.
 

Voor meer informatie:
welkom@combiwel.nl
020 575 4700

Lid wordenContact