Activiteit

Congres Effectieve Jeugdbescherming

10 sep
Hogeschool Leiden
10 september 2013
Congres
Monique Kaasjager
29 augustus 2013 | 1 minuut lezen

‘Effectief omgaan met het spanningsveld tussen regie en veiligheid’

Hoe kan de eigen kracht van jeugdigen, ouders en de mensen in de leefwereld rond het gezin versterkt worden met behoud van de focus op de veiligheid van het kind? Op dinsdag 10 september 2013 organiseert het lectoraat Jeugdzorg en Jeugdbeleid van Hogeschool Leiden het congres Effectieve Jeugdbescherming. Professionals, docenten, studenten en andere geïnteresseerden die zich met dit thema bezighouden, zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het programma. 

Verve en Kinderbescherming Thuis
De resultaten van het project Verve in Overijssel en RAAK-project Kinderbescherming Thuis staan centraal in het congresprogramma. Bij beide projecten is een vernieuwende integrale, professionele manier van werken ingezet; gericht op de bescherming van het kind en op een constructieve samenwerking met het gezin en het netwerk.

Programma congres
Tijdens het plenaire programma en diverse workshops zullen onderzoekers en professionals uit het werkveld en onderwijs in gaan op het spanningsveld tussen regie en veiligheid.

Meer informatie en inschrijving
Deelname aan het congres is kosteloos. Inschrijven kan uiterlijk tot 5 september 2013 via het digitale inschrijfformulier. Meer informatie over het programma en inschrijving: webpagina van het lectoraat Jeugdzorg en Jeugdbeleid .

Lid wordenContact