Activiteit

Congres Sociaal Raadsliedenwerk 2024

31 jan
Woensdag 31 januari 2024
10:00 tot 17:15
Congres
2 minuten lezen

Het Congres Sociaal Raadsliedenwerk 2024 is hét jaarlijkse congres van en voor sociaal raadslieden en ketenpartners. Het thema van dit jaar is: Van onzichtbare naar zichtbare kracht. Direct aanmelden kan hier. En wie nomineer jij voor de Sociaal Raadslieden Award?

Van onzichtbare naar zichtbare kracht 

Sociaal raadslieden zetten zich met passie en toewijding in om burgers te helpen met problemen van juridische en/of maatschappelijke aard. Maar ook al is de kracht van het sociaal raadsliedenwerk onmiskenbaar, vaak is het een stille, soms zelfs onzichtbare kracht. Waarom is die zichtbaarheid zo belangrijk? Hoe vinden we elkaar en maken we beter gebruik van elkaars expertise? Hoe kunnen we de samenwerking met elkaar en met ketenpartners verbeteren? Tijdens het congres leggen we deze vraagstukken graag aan je voor en delen we de ideeën die er zijn. 

Veelzijdig programma
Je kunt een inspirerend programma verwachten met sprekers als Bart Snels, Inspecteur-Generaal bij de Inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane en Andre Moerman, voorzitter signaleringscommissie LOSR. Er zijn twee workshoprondes met diverse actuele thema's om je vakkennis te vergroten. Dagvoorzitter is (tv-)presentator en artistiek leider Lucas de Man. Je vindt het complete programma hier.

Nomineer jouw kandidaat voor de Sociaal Raadslieden Award 2024!
Heb jij een collega die het sociaal raadsliedenwerk op een positieve manier onder de aandacht heeft gebracht? Of die bijzondere aandacht heeft gevraagd voor knelpunten waar onze cliënten in vastlopen? Of ken je een nieuw initiatief of project dat voorziet in een behoefte van burgers? Kortom: welke persoon of welk initiatief verdient het om in het zonnetje te worden gezet en de allereerste Sociaal Raadslieden Award te winnen? Laat het ons weten en draag jouw kandidaat voor via: sociaalraadsliedenverkiezing@sociaalwerk.nl. Dit is mogelijk tot en met 12 januari 2024.

Wanneer?
Woensdag 31 januari 2024 van 10:00 tot 17:15 uur.

Waar?
Het Congres Sociaal Raadsliedenwerk 2024 vindt plaats in De Reehorst in Ede.

Voor wie?
(Medewerkers van) sociaal raadslieden, het Juridisch Loket, sociale advocatuur, schuldhulpverlening, bewindvoerders, gemeenteambtenaren, griffiers van rechtbanken en docenten Sociaal werk en Sociaaljuridische dienstverlening.

Accreditatie
Registerplein 5 punten.

Aanmelden en kosten
Meer informatie over het aanmelden, de kosten en het gevarieerde programma vind je hier.

Tot slot
Ten opzichte van voorgaande jaren hebben we, als gevolg van stijgende kosten, de prijsstelling en de bestelprocedure enigszins aangepast.

Korting voor pluspakkethouders
Als pluspakkethouder betaal je voor een toegangskaart slechts € 195,- (excl. BTW) in plaats van het reguliere tarief van € 310,- (excl. BTW). Vermeld bij je aanmelding de kortingscode: lidLOSR#2024.

Locatie

Bennekomseweg 24
6717LM Ede
Nederland