Activiteit

Divosa voorjaarscongres ‘Op eigen wijze’

30 jun t/m: 01-07-2022
30 juni 2022 - 1 juli 2022
09:00 tot 16:00
Congres
25 mei 2022 | 1 minuut lezen

Op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli a.s. organiseert Divosa haar voorjaarscongres getiteld ‘Op eigen wijze’, in het Gooiland Theater in Hilversum. Het congres is primair gericht op de leden van Divosa - gemeentelijke leidinggevenden in het sociaal domein - maar ook toegankelijk en interessant voor leden van Sociaal Werk Nederland.

Op eigen wijze, met gedeelde verantwoordelijkheid
De uitdagingen voor het sociaal domein zijn complexer dan ooit. Er liggen grote maatschappelijke opgaven waarin gemeenten een hoofdrol spelen: bestaanszekerheid, gezond leven en gelijke kansen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een nieuw regeerakkoord en straks de collegeakkoorden bepalen daarbij het speelveld. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met de gevolgen van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Het vraagt om scherpe keuzes, aangepast aan lokale omstandigheden. Ieder doet dat op eigen wijze, maar we delen de verantwoordelijkheid.

Programma en sprekers
Sprekers tijdens het Divosa voorjaarscongres 2022 zijn onder meer Jet Bussemaker, voorzitter Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, en Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Ook Cody Hochstenbach, stadsgeograaf en postdoctoraal onderzoeker UvA, Marco Pastors, oud-wethouder en directeur van Nationaal Programma Rotterdam Zuid, en Pieter Hasekamp, directeur bij Centraal Planbureau, staan op het tweedaagse programma. Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso, en Judith Duveen, directeur Werk & Participatie bij gemeente Amsterdam, delen hun inzichten en ook theatermaker Bright O. Richards levert een bijdrage. Gevlucht uit Ghana richtte hij in Nederland de stichting New Dutch Connections op, voor dialoog en empowerment.

Deze sprekers dagen de aanwezigen ‘op eigen wijze’ uit om na te denken en met elkaar in gesprek te gaan over de keuzes die voorliggen. Het programma biedt ook volop ruimte voor ontmoeting en uitwisseling over de praktijk van het sociaal domein.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Divosa.

Lid wordenContact