Activiteit

Sunny Selwerd: zo doen we dat - 3e webinar ActieAgendaWonen

14 apr
14 april 2022
14:30 tot 15:30
Online
21 maart 2022 | 2 minuten lezen

In Groningen werken wijkbewoners intensief met elkaar samen om in de wijk Selwerd bewoners een positieve toekomst te geven: Sunny Selwerd! De bewoners bedachten deze naam als eerbetoon aan de wijk die gebouwd is op de beginselen van de doorzonwoning. Vanuit het wijkrestaurant De Duindoorn in Selwerd komt het derde webinar over 'leefbare en vitale wijken'. Direct aanmelden kan hier!

Programma
Albert-Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden), messcherp en bedreven dagvoorzitter, leidt de deelnemers, bewoners en professionals door het gesprek.
Wat betekent ‘prettig wonen’ voor hen? Wat dragen zij zélf bij aan het leefbaarder en gezonder maken van de wijk? Hoe bouw je samen aan wijkinitiatieven? 

De webinar biedt je live gesprekken en videofragmenten van initiatieven in de wijk Selwerd van bewoners en andere betrokkenen.

  • Een medewerker van Wijkbedrijf Selwerd vertelt hoe het wijkbedrijf bijdraagt aan realisatie van plannen voor de wijk. Hoe voorkom je een projectencarrousel? Hoe blijf je aanspreekbaar en laagdrempelig voor bewoners?  
  • Daan Kingma (buurtregisseur) illustreert aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe hij ideeën, plannen, ambities en talenten van bewoners duurzaam verbindt aan het gezelliger en gezonder maken van de wijk.
  • Pieter Bregman van woningcorporatie Nijestee en wethouder wijkvernieuwing Roeland van der Schaaf geven aan de hand van voorbeelden aan hoe je wonen en zorg kunt combineren binnen de wijkvernieuwing.
  • Directeur Dick Takkebos van WarmteStad vertelt over de  aanleg van het warmtenet die soms als versneller kan werken voor de wijkvernieuwing als geheel.
  • Lex Staal (directeur Sociaal Werk Nederland), Martin van Rijn (voorzitter Aedes) en Frank Hagelstein (manager Wo&Zo bij Actiz) bespreken wat zij meenemen naar de Actieagenda Wonen: de agenda van 34 landelijke organisaties die werken aan prettig en veilig wonen in de wijk, waar deze webinarreeks bij hoort. In de chat kun je meepraten en vragen stellen tijdens het webinar. 

Deze bijeenkomst vindt online plaats. Aanmelden kan hier. Voor 14 april ontvang je een deelnamelink.

Deelname en kosten
Deze bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, managers en beleidsmedewerkers van gemeenten, woningcorporaties en zorg- en welzijnsinstellingen en organisaties op het gebied van veiligheid.

Deelname is gratis.