Activiteit

Awareness! Training "online jongerenwerk": provincie Groningen

30 sep
30 september 2021
14:00 tot 18:00
Training
1 minuut lezen

Dat jongerenwerkers zowel online als offline moeten werken, is sinds corona geen opzienbarende uitspraak meer. Maar wat doe je wel en niet online? Wat zijn de risico’s en wat is de meerwaarde?

Sociaal Werk Nederland en JOZ organiseren dit najaar 12 gratis trainingen over "Online jongerenwerk" voor jongerenwerkers in heel Nederland: #Awareness.

Ricardo Danning, leidinggevende bij JOZ in Rotterdam, verzorgt de training.

De trainingen worden fysiek, per provincie gehouden, op locatie van onze leden.

Waar gaat de training over

In deze praktijktraining worden de do’s en dont’s van 4,5 jaar online jongerenwerk van JOZ in Rotterdam behandeld. Welke fouten kunnen voorkomen worden en wat moeten jongerenwerkers juist wél doen? Na deze training kunnen jongerenwerkers echt direct aan de slag in hun eigen werkveld.

Doel training

Doel van de trainingen: het enthousiasmeren van organisaties en jongerenwerkers om hier serieus mee aan de slag te gaan en het bieden van handvatten om jongeren beter te bedienen. Het gaat niet om de handigheid van het online werken maar echt om de kansen die er zijn van het online jongerenwerk. Hoe kan je als jongerenwerker dit het beste benutten en hoe hoe haal je het uiterste uit online jongerenwerk?

Training ook voor leidinggevende

De training is bedoeld voor zowel jongerenwerkers als (hun) leidinggevende. Om goed aan de slag te gaan met online jongerenwerk is namelijk ook het draagvlak van de organisatie nodig. Als je als jongerenwerker online aan de slag wilt gaan dan mag je ook wat van je organisatie vragen. De organisatie moet namelijk tijd en middelen investeren om dit serieus aan te pakken.

Meld je aan!

Locatie

Sportlaan 6
9981 JZ Uithuizen