Activiteit

Webinar over de rol van sociaal werk bij verduurzaming en energietransitie

15 apr
15 april 2021
10:00 tot 11:30
Overig
Soort: Online
29 maart 2021 | 1 minuut lezen

Klimaatverandering is één van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken voor het nieuwe kabinet. En gaat niet alleen over stikstof, intensieve landbouw en vervuilende bedrijven. Het vraagt vooral ook iets van mensen in wijken en buurten en hun gedrag. Zij moeten immers iets met verduurzaming; van hun woning, hun energie en hun wijk. En daar ligt een belangrijke rol voor het sociaal werk.

Rol sociaal werk
Maar hoe doe je dat? Wat is de meerwaarde van het sociaal werk op dit thema? Wat zijn de goede argumenten? Wie zijn je (gespreks)partners? En hoe pak je je rol als organisatie en als sociaal werker op dit thema? Zijn er mogelijkheden voor scholing en ontwikkeling? En vind je nog genoeg sociaal werkers/opbouwwerkers die die rol kunnen vervullen? Dit webinar geeft antwoorden op die vragen. En biedt inspirerende voorbeelden, tips voor sociaal werkers over hun rol en informatie over methodiek ontwikkeling en scholingsmogelijkheden. Direct aanmelden kan hier!

Praktisch

  • het webinar is op donderdag 15 april van van 10.00 - 11.30 uur
  • Edwin Luttik opent het webinar met de visie en ambitie van Sociaal Werk Nederland op dit thema. Vervolgens zullen Yvonne Zuidgeest (Diverz), Paul Vlaar (Krachtproef energie), Lizet Klein Nagelvoort (BPSW) en Justin van Riel (sociaal makelaar) u informeren en inspireren met hun praktijkervaring en kennis over de rol en mogelijkheden van het sociaal werk in verduurzaming en de energietransitie in de wijk.  
  • voor directeuren, leidinggevenden, HRM/P&O-ers, sociaal werkers maar ook partners van het sociaal werk op dit thema (gemeenten, opleidingen, woningcorporaties etc.)