Activiteit

Jongerenwerk tijdens en na corona - Bestuurlijke conferentie Deventer

12 nov
12 november 2020
09:30 tot 17:00
Congres
23 september 2020 | 1 minuut lezen

Op 12 november 2020 organiseren oa de gemeente Deventer en Sociaal Werk Nederland de conferentie Jongerenwerk tijdens en na corona, in de Lebuinuskerk in Deventer.

Deze conferentie staat in het teken van hoogwaardig jongerenwerk. Dat is jongerenwerk dat stáát in tijden van crisis en structureel aanwezig is in de buurt. Jongerenwerk dat iedere jongere de juiste aandacht geeft en hen ‘erbij houdt’. 

Jongerenwerkers zijn steeds vaker ook online actief. Juist de mix van online en offline sluit aan bij de leefwereld van jongeren anno 2020. Jongerenwerkers weten wat er speelt en kennen de verleidingen waaraan jongeren in kwetsbare wijken blootstaan: snel geld, foute vrienden. Jongerenwerkers bieden hen positieve alternatieven en helpen hen de weg te vinden naar school, werk en zelfontplooiing. Met man en macht, met hart en ziel. 24/7.

De conferentie biedt u een aantrekkelijk programma, met onder anderen Frits Rorink, jeugdwethouder Deventer; Erik Gerritsen, secretaris-generaal VWS; Eric van der Burg, voorzitter Sociaal Werk Nederland; Leen Verbeek, CvdK Flevoland. Met workshops en werkbezoeken (vervoer per bus van Go Ahead Eagles!). De conferentie is coronaproof georganiseerd!

Meer informatie over het programma en de inschrijving volgt binnenkort