Activiteit

ONLINE MINISYMPOSIUM GROTE ZORGEN, GROTE KANSEN IN HET SOCIAAL DOMEIN

10 jul t/m: 10-07-2020
10 juli 2020
10:00 tot 11:30
Bijeenkomst
29 juni 2020 | 1 minuut lezen

Terwijl woningbouwcorporaties en burgemeesters de noodklok luiden over de toename van de sociale problematiek in de wijken en de commissie Manshanden (VNG 2020) pleit voor meer investering in de 0-de lijn, worden juist welzijnsorganisaties bedreigd door grote bezuinigingen. Hoe bouwen we in deze spagaat een leefbare samenleving voor de toekomst? 


Onder leiding van Eric van den Burg, voorzitter Sociaal Werk Nederland,
organiseert de Werktafel Welzijn van het kennisplatform Utrecht Sociaal 
(kUS), samen met de welzijnsorganisaties uit de regio Utrecht en Gooi en
Vechtstreek een minisymposium over de onmisbare kracht van welzijnswerk in
en met de Sociale Basis. 

Vier sleutelfiguren in het sociaal domein, op het gebied van sociaal werk, burgerinitiatief, jeugdzorg en onderwijs (Hans van Ewijk, Hartger Wassink, Thijs van Mierlo en Carine Thesingh) trappen af met een prikkelende ‘pitch’. Zij gaan live met elkaar in gesprek. Wij stellen hen u hier voor.

U kunt actief participeren door vooraf via het aanmeldformulier een kwestie in te brengen of een vraag te stellen. Een selectie van de kwesties wordt voorgelegd aan het panel. U krijgt ook de mogelijkheid om te stemmen over ingebrachte kwesties en te reageren tijdens het debat.

Doelgroep
Professionals en bestuurders uit zorg en welzijn, raadsleden, wethouders en ambtenaren uit gemeenten, professionals en bestuurders uit de (geestelijke) gezondheidszorg, schoolbestuurders en -directeuren, bestuurders woningcorporaties, studenten, docenten en onderzoekers van kennisinstellingen.

Toelichting en verdieping
Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Uiterlijk een dag vooraf ontvangt u een link naar het symposium.


 

Locatie

volgt
Volgt
Lid worden