Activiteit

Inspiratiebijeenkomst ‘Kwaliteitslabel – gecertificeerd, en dan?’

11 feb
11 februari 2020
13:00 tot 17:00
Bijeenkomst
Vivian van Gameren
23 december 2019 | 2 minuten lezen

Op 11 februari 2020 organiseert Sociaal Werk Nederland een inspiratiebijeenkomst over blijvende kwaliteitsverbetering voor (bijna) gecertificeerde leden: ‘Kwaliteitslabel – gecertificeerd, en dan?’. Hiervoor nodigen we u van harte uit!

Nu ruim 40 organisaties gecertificeerd zijn met het Kwaliteitslabel, en ook de eerste hercertificeringen succesvol hebben plaatsgevonden, speelt de vraag ‘hoe verder na de certificering?’ een steeds belangrijker rol. De meeste gecertificeerde leden zien de audit als eerste stap in een proces van een blijvende kwaliteitsverbetering en het verder stimuleren van vakmanschap. Vaak hebben zij al stappen gezet om dit zelf vorm te geven. Op gegeven moment ontstaat er echter vaak behoefte aan uitwisseling, handvatten en/of inspiratie om dit te borgen en verder uit te bouwen. Hoe realiseer je blijvende aandacht voor kwaliteit(sverbetering) in de organisatie? Hoe werk je verder aan het verbeteren van vakmanschap, en hoe bed je dat in?

Met deze bijeenkomst willen we in de behoefte van leden voorzien om hierover met elkaar uit te wisselen. Inhoudelijk staat de bijeenkomst in het teken van kwaliteitsverbetering, verdieping en vakmanschap. Tijdens de interactieve sessies gaan we aan de slag met concrete praktijkvoorbeelden van leden die op deze onderwerpen al stappen gemaakt hebben.

Programma
Verschillende gecertificeerde organisaties delen hun praktijkvoorbeelden over het doorontwikkelen van kwaliteit en vakmanschap na certificering. Deze werksessies zijn interactief opgezet en bedoeld om elkaar te inspireren en ideeën en handvatten uit te wisselen.

Het definitieve programma wordt na de kerstvakantie bekend gemaakt.

Waar en wanneer?
De bijeenkomst vindt plaats op 11 februari 2020 in de middag bij De Zalen van Zeven in Utrecht.

Voor wie?
De bijeenkomst is bedoeld voor leden die het Kwaliteitslabel Sociaal Werk al hebben behaald, of die binnenkort geaudit worden. We nodigen u uit eventueel ook vertegenwoordigers van uw gemeente mee te nemen.

Meer informatie en aanmelden
Na de kerstvakantie volgt nadere informatie. U kunt zich aanmelden via deze link. Voor vragen kunt u contact opnemen met Stephanie Gross gross@sociaalwerk.nl of Edwin Luttik luttik@sociaalwerk.nl.

Locatie

Boothstraat 7
Utrecht
Lid wordenContact