Activiteit

Regiobijeenkomsten PJ&J Samen werken aan kwaliteit in de jeugdhulp

18 okt
Zwolle
18 oktober 2018
15:30 tot 20:00
Bijeenkomst
20 augustus 2018 | 1 minuut lezen

Samen werken aan kwaliteit in de jeugdhulp

Professionaliteit in beweging

Het doel van de jeugdwet is dat kinderen en jongeren gezond en veilig opgroeien. Daar waar dit niet vanzelfsprekend is, bieden professionals in de jeugdhulp en jeugdbescherming de best passende hulp. Het liefst preventief, in de leefwereld van het kind, in samenwerking met het gezin en andere hulpverleners, waarbij zelfregie zo ver mogelijk wordt bevorderd.

Om kwalitatief goede hulp te bieden is verdere professionalisering van jeugdhulp cruciaal. Hierin hebben professionals, aanbieders, gemeenten én cliënten allen een belangrijk aandeel. In verschillende bijeenkomsten in het land gaan we samen aan de slag en in gesprek over gedeelde waarden, uitgangspunten en ieders aandeel bij professionalisering. Wat kan jij vanuit jouw rol doen om de kwaliteit van de jeugdhulp verder te versterken? Wat zijn jouw belangrijkste uitgangspunten bij verdere professionalisering van de jeugdhulp? Waar kunnen -en moeten we samenwerken? Waar kunnen we afspraken over maken?

Data en locaties

       Er zijn drie bijeenkomsten:

  • Donderdag 18 oktober van 15.30 ­ 20.00 uur in Lumen, Stadionplein 20 in Zwolle 
  • Dinsdag 30 oktober van 15.30 ­ 20.00 uur in Igluu, Lichttoren 32 in Eindhoven 
  • Donderdag 13 november van 15.30 ­ 20.00 uur in Igluu, Louis Couperusplein 2 in Den Haag

Voor een hapje en een drankje tussendoor wordt gezorgd.

Voor wie?

Professionals, directeuren, beleidsmakers, aanbieders, cliënten(vertegenwoordigers) en ervaringsdeskundigen zijn allemaal welkom!

Hoe diverser het gezelschap, hoe rijker het gesprek! Een unieke kans dus om samen te kijken wat nodig is om verdere professionalisering van de jeugdhulp te stimuleren.

Meer weten?

Blijf op de hoogte via https://professionaliseringjeugdhulp.nl of abonneer je op de nieuwsbrief professionalisering Jeugdhulp.

Aanmelden kan hier: https://professionaliseringjeugdhulp.nl/professionals/kalender/

Lid wordenContact