Activiteit

Studiereis naar Hamburg

17 sep t/m: 19-09-2018
17 september 2018 - 19 september 2018
00:00
Overig
Stephanie Gross
3 mei 2018 | 1 minuut lezen

17 – 19 september 2018 organiseert Sociaal Werk Nederland samen met Childcare International een studiereis naar Hamburg

 

Programma

Thema van de studiereis is voorschoolse educatie in het sociaal domein in internationaal perspectief. We zullen drie verschillende kindercentra bezoeken waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen: de sociale functie van kinderopvang met ve in een achterstandswijk; uitdagingen en oplossingen in de omgang met vluchtelingenkinderen; en de situatie in de landelijke omgeving buiten de stad.

 

Hamburg

De stadsstaat Hamburg, van oudsher een rode stad, besteedt veel geld en energie aan de ontwikkeling van jonge kinderen en het bestrijden van achterstanden. Onze kinderopvangpartner in Hamburg is Elbkinder, een grote innovatieve organisatie met veel aandacht voor kwaliteit. De kindercentra hebben verschillende functies: het mogelijk maken van de combinatie van zorg en werk voor ouders, de brede ontwikkeling van kinderen, ontwikkelingsstimulering van kinderen met achterstanden (welzijnsfunctie), inclusie van kinderen met een beperking, en het ondersteunen van gezinnen met jonge kinderen.

 

Voor wie

De studiereis is bedoeld voor management en directie van kinderopvangorganisaties en voor beleidsmedewerkers van gemeenten, kennisinstituten en ministeries.

 

Aanmelden

U kunt zich tot uiterlijk 24 mei a.s. inschrijven voor deze studiereis via de eventpagina. Er is plek voor 16 tot 20 deelnemers. De prijs bedraagt € 835 per persoon, incl. vervoer, hotel, ontbijt/lunch/diner, programma en reisbegeleiding.

 

Meer informatie en contact

Meer informatie en het programma op hoofdlijnen vindt u in de bijlage ‘Informatie over reis naar Hamburg’ (pdf) en op de eventpagina. Met vragen kunt u contact opnemen met Stephanie Gross: gross@sociaalwerk.nl.

Lid wordenContact