Activiteit

Kennissessie over de nieuwe manier van samenwerken binnen het sociale domein

05 okt
5 oktober 2017
13:30 tot 17:00
Evenement
Vivian van Gameren
18 september 2017 | 2 minuten lezen

De transformaties in het sociaal domein vragen om intensievere en andere vormen van samenwerking tussen domeinen, organisaties en professionals. Deze veranderingen hebben naast een inhoudelijke drijfveer – een effectievere ondersteuning en zorg waarin de burger/consument/patiënt centraal staat – ook een financiele component: het sociaal domein heeft met de transities te maken met fikse bezuinigingen die efficiënter werken noodzakelijk maken.

De kennissessie

Tijdens de sessie neemt Ed Magnee - adviseur transformatievraagstukken in het sociaal domein bij Alares - de aanwezigen mee in de ontwikkelingen binnen het sociaal domein en zoomt daarbij in op de ontstane samenwerkingsverbanden. Welke resultaten hebben het intensiever samenwerken tot nu toe opgeleverd? Welke uitdagingen en valkuilen ziet hij bij de diverse samenwerkingsvormen en wat zijn daar volgens hem geschikte oplossingen voor?

Leanne Broekman – beleidsonderzoeker en adviseur onderwijs en welzijn - vertelt over het ontstaan en de ambities van ENTZA, het Expertisenetwerk Nul Tot Zesjarigen in Almere. ENTZA verbindt alle partijen in Almere die zich professioneel bezighouden met het leren en ontwikkelen van jonge kinderen. Leanne Broekman staat ook stil bij het online samenwerkingsplatform dat door ENTZA is gerealiseerd en hoe dit platform bijdraagt aan de doelstellingen van ENTZA.

Lisette Snippe – adviseur communitymanagement bij Yard Internet - vertelt over de samenwerkingsplatformen van Yard Internet: Waarom zijn we 6 jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van deze online platformen en op welke manieren bieden ze een oplossing voor samenwerkingsverbanden?

Voor wie:

Deze kennissessie is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn binnen een samenwerkingsverband, expertisenetwerk, gezondheidscentrum of een andere vorm van een samenwerkingsstructuur waarbinnen verschillende organisaties met elkaar samenwerken.

Resultaat:

Na de sessie hebben de deelnemers inzicht in diverse samenwerkingsverbanden, met name binnen het sociaal domein. Ze hebben een goed beeld van de kansen die zijn ontstaan door de nieuwe samenwerkingsvormen, maar ook van de uitdagingen waar professionals en organisaties tegenaan lopen. Daarnaast kennen de deelnemers een aantal voorbeelden van hoe een online tool een samenwerkingsverband kan helpen om de geformuleerde doelstellingen te bereiken.  

Programma:

13.30 – 14.00 Inloop
14.00 – 14.45 Samenwerkingsverbanden in het sociaal domein: kansen en uitdagingen (Ed Magnee, Alares)
14.45 – 15.00 Korte Pauze
15.00 – 15.30 Yard Internet over online tools voor samenwerkingsverbanden (Lisette Snippe, Yard Internet)
15.30 – 16.15 Casestudy (Leanne Broekman, ENTZA)
16.15 – 16.30 Vragen & Discussie
16.30 – 17.00 Borrel

Aanmelden kan hier. 
 

Locatie

Vossegatselaan 32
Utrecht
Lid wordenContact