Activiteit

Themamiddag, de zieke werknemer

17 okt
Dinsdag 17 oktober 2017
13:00 tot 17:00
Bijeenkomst
Sandra Wolfsen
1 minuut lezen

“Tijdens ziekte kan je een werknemer niet ontslaan”. Deze misvatting leeft bij veel werkgevers. Zeker sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid. Het is echter niet zo zwart / wit. Een werknemer heeft, ook tijdens ziekte, verplichtingen waaraan hij of zij moet voldoen. Het is uiteraard van groot belang zorgvuldig en respectvol om te gaan met zieke werknemers. De loondoorbetalingsverplichting van de werkgever (104 weken) wordt dan ook streng gehanteerd, zodat zieke werknemers alle gelegenheid krijgen om beter te worden. Werknemers moeten echter ook aan hun verplichtingen voldoen en mogen echter de re-integratie niet blokkeren.

Vanwege de complexiteit van de verplichtingen voor werkgevers rondom ziekte organiseert Sociaal Werk Nederland tezamen met De Koning Vergouwen Advocaten de themamiddag “De zieke werknemer”. Tijdens deze themamiddag behandelt arbeidsrechtadvocate Dunya van der Mark in één dagdeel alle facetten rondom dit onderwerp.

Wij nodigen u alvast uit om concrete praktijksituaties en vragen in te zenden. Deze zullen tijdens de themamiddag worden behandeld.

U kunt zich hier aanmelden