Themaoverzicht

Sociaal en Gezond

Actuele thema's Sociaal werk

Als mens iets betekenen voor anderen, in de maatschappij. Gezien worden, contacten hebben. Artsen weten het, sociaal professionals weten het. Sociaal maakt gezond. Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud.

Een sociaal netwerk, werk (betaald en onbetaald), een buurthuis runnen, dagbesteding, koken of sporten met buurtgenoten, de kerk, lotgenotencontact, al deze sociale activiteiten leveren een bijdrage aan gezondheid. Mensen zitten dan lekkerder in hun vel. Ook wanneer ze tegenslagen, een beperking of (chronische) ziekte hebben. En ze leven gezonder. Dit weten we. Branchevereniging Sociaal Werk Nederland wil deze kennis breed onder de aandacht brengen. 

Onlangs toegevoegd
 • Bouwstenen voor sluitende aanpak verwarde personen

  Het door VNG, VenJ en VWS ingestelde aanjaagteam heeft een jaar lang gewerkt aan een sluitende aanpak voor mensen met verward gedrag. Op lokaal, regionaal en landelijk niveau is er veel gebeurd....

 • Digitaal magazine Sociaal maakt Gezond

  Publicatie Sociaal Maakt Gezond van Sociaal Werk Nederland en Movisie.

  In 2014 ondertekenden Movisie en Sociaal Werk Nederland het Nationaal Programma Preventie/Alles is Gezondheid over het...

 • ‘Huisarts heeft sociaal werk hard nodig’

  Sociaal Werkt Nederland denkt met BeterOud mee over een duurzame beweging die wonen, welzijn en zorg verbetert voor ouderen. In hun nieuwsbrief verscheen dit interview met huisarts Annet Wind.

 • Medisch en sociaal verbonden

  Over de gouden kansen van samenwerking tussen de eerstelijnszorg en het sociaal werk.

Op de agenda

Er zijn geen activiteiten om weer te geven.

Redactie van dit thema

Functie(s): --
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Functie(s): Senior Adviseur Armoede en Schulden
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Sociaal en Gezond
Home
Wie zijn we
Wat doen we
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordPoll Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten