Kwaliteitslabel Sociaal Werk

Sociaal Werk Nederland ontwikkelde een uniek en eigenzinnig Kwaliteitslabel voor de branche. Dit Kwaliteitslabel staat voor Sterk Sociaal Werk.

Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met leden, vanuit gedeelde waarden en de ambitie om optimaal te presteren. Het label is gebaseerd op het vakmanschap van sociaal werkers, het effect van de dienstverlening voor burgers en facilite­rende, lerende organisaties met adequaat bestuur. 

Met dit Kwaliteitslabel biedt de branche opdrachtgevers, stakeholders en klanten zicht op de kwaliteit van de dienst­verlening die zij inkopen en de sociaalwerkorganisaties waarmee ze samenwerken.

Heeft u nog vragen over het Kwaliteitslabel? Contactpersonen Sociaal Werk Nederland:

Edwin Luttik: luttik@sociaalwerk.nl, 06 - 22073745

Marije van der Meij: vandermeij@sociaalwerk.nl, 06 - 40174252

Volg dit thema voor nieuws over het Kwaliteitslabel

Word lid van deze groep voor interactie met andere gebruikers van het Kwaliteitslabel


De elementen van het Kwaliteitslabel  
De afzonderlijke elementen van het Kwaliteitslabel vormen samen het verhaal van Sterk Sociaal Werk. Met de kwaliteitswaarden vertaald in de Branchecode Sociaal Werk (deze is verplicht voor alle leden), en toetsbare normen. Het Label kent twee opties voor toetsing: intercollegiaal en extern. Toetsing is optioneel. De toolbox met instrumenten ondersteunt bij het naleven van de branchecode en bij toetsing

Flyer Kwaliteitslabel Sociaal Werk

Toetsing en certificering

Voldoen aan de kwaliteitsnormen van de branche

Beroepsontwikkeling

Manieren voor professionalisering

Toolkit Kwaliteitslabel

Instrumenten ter ondersteuning bij het naleven van de branchecode en bij toetsing. Hieronder vindt u een selectie die we blijven aanvullen.

Home
Wie zijn we
Wat doen we
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordPoll Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten