Nieuwsbericht

Uitnodigingsbrief coronavaccinatie verstuurd naar leden Sociaal Werk Nederland

2 maart 2021 | 1 minuut lezen

Sociaal Werk Nederland heeft de uitnodigingsbrief verstuurd voor de coronavaccinatie van een beperkte groep medewerkers WMO-ondersteuning. De brief is verstuurd naar alle hoofdcontactpersonen van Sociaal Werk Nederland. Met deze brief kunnen medewerkers die in aanmerking komen voor vaccinatie een afspraak maken. Hebt u u medewerkers die in aanmerking komen voor vaccinatie, maar hebt u niet de brief ontvangen? Neem dan contact op met Sociaal Werk Nederland.

Let op! Dit betreft alleen medewerkers die de volgende Wmo-ondersteuning uitvoeren: 

  • dagbesteding ouderen met dementie
  • maaltijdvoorziening.

Hieronder vallen alle medewerkers (beroepskrachten) van 18 jaar en ouder die direct contact hebben met cliënten, inclusief stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten. We verzoeken u dringend om de uitnodigingsbrief alleen aan deze specifieke groep medewerkers te verzenden. Overige sociaal werkers komen later in aanmerking voor vaccinatie, zie eerdere berichtgeving hierover.

NB. Wij begrijpen dat u graag wilt dat alle sociaal werkers én vrijwilligers in aanmerkingen komen voor snelle vaccinatie. Sociaal Werk Nederland pleit daar ook voor. Echter, er zijn nog niet voldoende vaccins voor iedereen. Om de meest kwetsbare mensen te beschermen en de druk op de gezondheidzorg te verlagen, krijgen bepaalde groepen nu voorrang, zoals zorgmedewerkers met direct contact met cliënten. Sociaal Werk Nederland staat hierover in contact met het ministerie van VWS en het RIVM en houdt u op de hoogte van het verdere verloop. 

Lid worden