Nieuwsbericht

Save the date: Symposium 'Op afstand nabij' 18 maart

9 februari 2021 | 1 minuut lezen

Hoe een crisis leidt tot nieuwe inzichten in het sociaal domein
Het jaarlijkse symposium van de Werkplaatsen Sociaal Domein staat dit jaar in het teken van de geleerde lessen van de coronacrisis. Tot welke sociale innovaties heeft deze crisis geleid? Welk nieuw handelingsrepertoire is ontstaan? Wat daarvan is ook buiten crisistijd bruikbaar?

Datum: 18 maart 2021
Tijd: 13.30 uur -16.00 uur 
Locatie: Online (Zoom)
Deelname is gratis

Het belooft een boeiende interactieve middag te worden met een ‘proeverij’ van verschillende workshops vanuit de 15 Werkplaatsen Sociaal Domein en interessante sprekers: 13.30 uur Opening Erna Hooghiemstra; 13.45 uur Lezing Hans Boutellier over het anti-virale tijdperk. Verder oa Marcel van Eck en Lilian Linders. 

De crisis heeft een enorme impact op kwetsbare burgers. Het overschakelen naar een online maatschappij lukt niet iedereen. Problemen als eenzaamheid, schulden en huiselijk geweld nemen toe. Ook door de Werkplaatsen Sociaal Domein is de afgelopen tijd binnen de bestaande mogelijkheden hard gewerkt aan de veerkracht van kwetsbare inwoners en hun omgeving. 

In dit online symposium wordt gereflecteerd op wat we hebben geleerd en welke inzichten we in het sociaal domein hebben opgedaan. Het belooft een boeiende interactieve middag te worden met een ‘proeverij’ van verschillende workshops vanuit de 15 Werkplaatsen Sociaal Domein en interessante sprekers. 

Drie thema's
Tijdens de ‘proeverij’ nemen de Werkplaatsen ons mee om samen te leren en te reflecteren aan de hand van drie verschillende thema’s.

  1. Hoe sociaal professionals werken in (corona)crisistijd
  2. Wat leren we van werken in crisistijd?
  3. De basis/ethische grondvesten van het sociaal werk

Magazine en verrassingspakket
Het definitieve programma volgt, houd de website van de Werkplaatsen Sociaal Domein in de gaten. Voorafgaand aan het symposium krijg je het magazine van de Werkplaatsen Sociaal Domein over werken in het sociaal domein in crisistijd en nog een klein verrassingspakket opgestuurd.

Lid wordenContact