Nieuwsbericht

Programma Maatwerk Multiprobleemhuishoudens: Online kennismaken en lancering van nieuwe tools en loket

2 februari 2021 | 1 minuut lezen

Mensen in multiprobleemsituaties kunnen volledig klem komen te zitten tussen de regels van verschillende instanties. In plaats van een weg omhoog, zien ze hun bestaanszekerheid verder afbrokkelen. De situatie is dan zo complex dat ook hulpverleners vastlopen en er op lokaal niveau geen oplossing kan worden gevonden. Dit moet anders. 

Daarom ontwikkelde het Programma Maatwerk Multiprobleemhuishoudens instrumenten waardoor het voor lokale en andere professionals makkelijker wordt mensen die klem komen te zitten tussen de regels van verschillende instanties, beter en sneller te kunnen helpen.

Op 11 maart van 15:00 tot 16:30 organiseert het Programma Maatwerk Multiprobleemhuishoudens een online kennismakingsbijeenkomst voor gemeenten en uitvoeringsorganisaties waaronder sociaal werk, wijkwerk die interesse hebben om gebruik te maken van de ontwikkelde instrumenten. Hoe kunnen die instrumenten gemeentelijke medewerkers en professionals helpen? Wat kan het programma daarin betekenen? Hoe zet je de instrumenten in? En hoe zorgen gemeente en andere organisaties voor handelingsruimte?  

Werkt u bij een gemeente of in het sociaal domein en wilt u meer weten over het Landelijk Maatwerkloket, het Maatwerkregister of de andere bouwstenen? Maak dan op donderdag 11 maart van 15:00-16:30 uur online kennis met Programma Maatwerk Multiprobleemhuishoudens.
Inschrijven kan via deze link.
Meer informatie vindt u hier.