Nieuwsbericht

Nationaal jaar van de vrijwilliger van start met 1e campagneweek

19 januari 2021 | 1 minuut lezen

In het Nationaal Jaar van de vrijwilliger staan drie campagneweken gepland. De eerste campagneweek vindt plaats van 18 tot 24 januari 2021 en heet de Week van het Vragen. Deze week heeft als doel om meer mensen bewust te maken dat vrijwilligerswerk op heel veel plekken kan bijdragen en dat er nog veel mensen nodig zijn om hier hun steentje aan bij te dragen. Download de handige toolkit (pdf) of bestel de speciale ansichtkaarten die je kunnen helpen om een leuke Week van het Vragen-activiteit op te zetten. Lees meer

De podcast
Speciaal voor de week van het Vragen is een speciale podcast ontwikkeld. In deze podcast hoor je hoe je in #coronatijd invulling kunt geven aan vrijwilligerswerk en het werven van nieuwe vrijwilligers en waarom dat ook nu nodig is, maar vooral ook veel #geluk brengt. Download de podcast hier (25 min).

Maak je eigen vrijwilligersadvertentie
In de 1e campagneweek van het Nationaal Jaar kun je niet alleen aan de slag met gesprekken, maar ook met advertenties aandacht vragen voor vrijwilligerswerk in jouw buurt. Wellicht spot jij bij de supermarkt de landelijke advertentie, maar online kun je ook je eigen lokale advertenties maken, die je daarna bij de lokale krant als advertentie of free publicity of stopper kunt aanleveren. Klik hier voor de plaatjesmaker.

#100verhalen: jouw vrijwilliger in de spotlight?
Heb jij het verhaal van Iman of van Cas al gelezen? Dat zijn pas 2 van de 100 vrijwilligersverhalen die we dit vrijwilligersjaar gaan maken. Ken jij ook zo’n betrokken vrijwilliger die met zijn of haar verhaal in de spotlights mag, mail dan naar deverhalenmaker@nov.nl of kijk hoe je zelf vrijwilligersverhalen kunt maken.