Nieuwsbericht

Winter Games2020: 2000 euro voor activiteiten in de buurt

9 december 2020 | 2 minuten lezen

De Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland lanceerden op woensdag 9 december de Winter Games. Een gezamenlijk initiatief om jongeren tijdens deze donkere wintermaanden te motiveren om in beweging te komen.

UPDATE lockdown 14 december 2020 - Jeugdpakket
Het vorige week aangekondigde Jeugdpakket kan tijdens de kerstvakantie gedeeltelijk plaatsvinden. Sportactiviteiten (bv. Wintergames) voor kinderen tot en met 17 jaar kunnen doorgaan, mits het onder begeleiding is en buiten plaatsvindt. Alle digitale activiteiten kunnen ook doorgaan.

Andere activiteiten, zoals culturele activiteiten of fysieke activiteiten voor jongvolwassenen (18-27 jaar) worden uitgesteld tot naar het een later moment waarop de coronamaatregelen dit weer toestaat.

Het Jeugdpakket loopt door tot in het voorjaar van 2021 en dat biedt gemeenten, lokale organisaties en jongeren genoeg ruimte om de geplande activiteiten op een later moment te organiseren. Zie kamerbrief hier. 

Wintergames
Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen, wat er allemaal niet mag én niet kan. Met de Winter Games willen we jongeren door middel van extra sport- en spelactiviteiten een positieve impuls geven. Het gaat hierbij om lokale buurt/wijkactiviteiten voor jeugd vanaf 13 jaar.

Lokale buurt(sport)- en jongerenwerkorganisaties kunnen hun ideeën bij het projectteam van de Winter Games indienen. Naast een financiële ondersteuning, kunnen deze maatschappelijke organisaties ook gebruik maken van de kennis en het netwerk van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland.

Eric van der Burg, voorzitter Sociaal Werk Nederland: “Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens deze coronapandemie minder zijn gaan bewegen, 4 op de 5 beweegt te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen of zelfs gestrest te voelen. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze dit jaar goed kunnen afsluiten en 2021 met een positieve mindset kunnen beginnen.”

Het project is onderdeel van het Jeugdpakket (zie met name pagina 64) en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) om jongeren en jongvolwassenen perspectief te bieden in deze coronatijd. In de komende dagen wordt het projectteam samengesteld en gaan zij aan de slag met de uitvoering. De Winter Games starten tijdens de Kerstvakantie en lopen door tot eind februari.

Via de website www.wintergames2020.nl kunnen buurt(sport) - en jongerenwerkorganisaties hun interesse kenbaar maken door het contactformulier in te vullen.
Verdere informatie volgt! Hou de website in de gaten! Eerdere berichtgeving over financiële middelen voor jeugdactiviteiten vind je hier. 
En lees hier het artikel over samenwerking Cruyffcourts en jongerenwerk in Uden!