Nieuwsbericht

Update MDT webinars en meer

19 november 2020 | 2 minuten lezen

Terugblik en vervolg webinar MDT certificering en duurzame subsidiering
Woensdag 4 november organiseerde VWS een webinar over MDT certificering en over duurzame subsidiering. We zijn blij met alle reacties en belangstelling. Voor degene die het hebben gemist hebben we de presentaties in de bijlage toegevoegd. Ook vind je daar een korte samenvatting van de sessie, de vragen (en antwoorden) die zijn gesteld in de chat en jullie feedback die we meenemen in het vervolgproces.

Terugblik en vervolg webinar maatschappelijke impact van corona op jongeren
Meld jij je aan voor een werkgroep n.a.v. webinar over problemen van jongeren in coronatijd? Op initiatief van Impacter Zwolle gingen op vrijdag 13 november ruim 100 jongeren, MDT-projectleiders en beleidsmedewerkers met elkaar en met Paul Blokhuis en Erik Gerritsen in gesprek over de problemen van jongeren in coronatijd. Hoe kan MDT bijdragen aan bijvoorbeeld het tegengaan van eenzaamheid, schulden, werkloosheid en leerachterstand? Was je vrijdag niet aanwezig? Terugkijken kan via: https://youtu.be/bPKtQ1DcARY

Aanmelden werkgroep
Per thema vormt MDT werkgroepen. Ze hebben de deelnemers opgeroepen om aan te sluiten bij werkgroepen waar ze affiniteit mee hebben. Het doel van deze werkgroepen is om te komen tot een coronaproof gereedschapskist met werkzame aanpakken en goede voorbeelden. Tijdens de bijeenkomst noemden deelnemers concrete suggesties en aanvullingen op de thema’s: Denk bijvoorbeeld ook aan werkgroepen die aan de slag gaan met omgaan met stress, het aanbieden van stages, de mogelijkheden van online ontmoetingen maar ook het moe zijn van online en juist het regelen van fysieke locaties. En organiseer ook een aparte werkgroep specifiek gericht op jongeren met een beperking.

Je kunt meedoen met zo'n werkgroep en je opgeven via mdt@minvws.nl. Aanmelden voor één of meerdere werkgroepen kan tot maandag 23 november.
In een volgende webinar komen we terug met de resultaten en toetsen we deze graag bij jullie.

Webinar vergroten bekendheid en zichtbaarheid MDT
Maandag 26 november praten we door over het vergroten van de zichtbaarheid en bekendheid van MDT. Je kan je nog aanmelden via: https://webinarzichtbaarheidenbekendheidmdt.eventbrite.nl

Hoe kunnen we de zichtbaarheid en bekendheid van MDT vergroten? Na de netwerkbijeenkomst Duurzaam MDT zijn de eerste vervolgstappen gezet op dit thema . Tijdens het webinar willen we deze voorleggen aan de deelnemers, verder aanscherpen en horen we graag welke ideeën er nog meer zijn. Ideeën over hoe we MDT landelijk stevig op de kaart kunnen zetten en hoe we hierbij het MDT-netwerk zo goed mogelijk kunnen inzetten en mobiliseren.

 

MDT Jongeren Meetup op 26 november

Wil jij samen met andere MDT jongeren meedenken over de MDT Academie? En een update krijgen over de toffe landelijke PR actie die door MDT jongeren is bedacht? Meld je dan nu aan voor de volgende MDT Jongeren Meet-up van 26 november van 19.00 uur tot 21.00 uur!

Maandelijks gaan we met jongeren in gesprek over actuele thema’s om hen te informeren maar ook vooral om hen te inspireren en te weten wat er bij hen leeft. Dit keer staat de MDT Academy op het programma. Hier wordt een voorproefje gegeven van de mogelijkheden. Ook geven we een update over de pr-actie op 14 december en hoe jongeren daar zelf aan mee kunnen doen. Aanmelden kan via https://mdtjongerenmeetup26112020.eventbrite.nl

Lid wordenContact