Nieuwsbericht

Aanmelding geopend: drie bijeenkomsten van Sociaal Werk Nederland

15 september 2020 | 1 minuut lezen

Een online conferentie, een digitaal festival en een ouderwets fysiek congres. Kies en mix een of meerdere bijeenkomsten.

Online conferentie 'De kracht van de mbo sociaal werker' op 1 oktober
Veel werkgevers geven aan met moeilijk vervulbare vacatures te blijven zitten terwijl mbo’ers moeite hebben om een baan of stageplaats te vinden. Dat is zonde, want steeds meer werkgevers zien de meerwaarde en de kracht van de mbo sociaal werker. Zoals Eric Wichgers, directeur Figulus Welzijn: ’Het doelgerichte van de mbo’er spreekt aan. De mbo-competenties worden onderschat, daar moeten we echt iets aan doen!’

Tijdens de online conferentie ‘De kracht van de mbo sociaal werker’ voor werkgevers en mbo onderwijs zetten we in op het versterken van de positie van de mbo’er in sociaal werk. Een ander aandachtspunt is de verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.
Aanmelden kan hier

Congres: Doen wat werkt in het sociaal domein, op 6 oktober
Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook in het sociaal domein. Toch heeft preventie het imago tijdrovend, duur en bovenal niet meetbaar te zijn. Het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden’ laat zien dat het wél kan.

Organisaties uit het hele land delen in totaal bijna 50 aanpakken waaruit blijkt dat preventie loont. Wilt u weten hoe andere gemeenten, zorg- en sociaalwerkorganisaties en professionals effectief aan maatschappelijke vraagstukken werken? En hoe uitvoering en sturing daarin samen optrekken? Meld u dan aan voor het congres.
Aanmelden kan hier

Digitaal festival: de Agenda van het sociaal werk 2020 op 19 november
Door de coronacrisis werken nu veel meer mensen als vrijwilliger bij de voedselbanken. Huisuitzettingen vanwege huurschulden zijn gestopt. Hulpverleners doen tijdens de crisis hun werk ondanks gevaar voor eigen gezondheid. Wat betekent deze tijd voor sociaal werkers? En hoe werken zij aan de kansen voor deze nieuwe vormen van solidariteit?

Bij de tweede editie van ‘De agenda van het sociaal werk’ staat de vraag centraal: met wie ben jij als sociaal werker solidair, en hoe? Met de dubbele Marie Kamphuislezing door Monique Kremer, hoogleraar Actief Burgerschap aan de UvA en voorzitter van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken en vanuit Vlaanderen door Koen Hermans, Assistent Professor Social Work aan de KU Leuven. Presentator is weer Evert van Rest (Movisie).
Aanmelden kan hier

Lid worden