Nieuwsbericht

Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) ook voor sociaal werk

19 augustus 2020 | 1 minuut lezen

Bent u aanbieder van zorg of ondersteuning en wilt u met een inkoper samenwerken aan het opschalen én borgen van bestaande e-health oplossingen? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Lees meer over de Stimuleringsregeling E-health Thuis. Ook leden van Sociaal Werk Nederland komen in aanmerking voor de subsidie. Lees hier meer over de voorwaarden.

E-health toepassingen kunnen ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking helpen. Door digitale toepassingen zorgen we er samen voor dat deze mensen met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen. Denk bijvoorbeeld aan: leefstijlmonitoring, beeldzorg, medicatie dispensing, communicatieplatforms, sociale robotica.

Subsidie voor e-health toepassingen
Deze stimuleringsregeling is speciaal voor zorgaanbieders en ondersteuners. De subside is bedoelt voor het realiseren van meer gebruikers, structurele inbedding en duurzame bekostiging van bestaande e-health toepassingen die ondersteuning of zorg thuis faciliteren.

E-health toepassingen kunnen ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking helpen. Door gebruik te maken van deze digitale toepassingen zorgen we er samen voor dat deze mensen met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen.

Voorbeelden e-health toepassingen
Onder e-health vallen digitale toepassingen die betrekking hebben op zorg- en/of ondersteuning en die de kwaliteit van leven van cliënten verbeteren of mantelzorg vereenvoudigen. Bekijk een aantal voorbeelden van e-health toepassingen

Voor de regeling is nog voldoende budget beschikbaar.