Nieuwsbericht

Handreiking opstarten vrijwilligersactiviteiten - coronarichtlijn

2 juli 2020 | 1 minuut lezen

Doordat de maatregelen rond corona versoepelen, kunnen vrijwilligersactiviteiten ook weer opstarten. Vereniging NOV en Movisie maakten een handreiking waarmee vrijwilligersorganisaties protocollen kunnen opstellen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het is van belang dat de organisatie voldoet aan de basisregels om besmetting te voorkomen.

Deze handreiking volgt de richtlijnen van het RIVM. Belangrijk daarin is dat mensen afstand kunnen houden. Dat is vertaald naar afstand in ruimte (1,5 meter) en in tijd (tijdslot voor ontmoetingen). Verder moeten organisaties de basisvoorwaarde bieden zodat iedereen zich aan de hygiëne maatregelen kan houden (bijvoorbeeld handen wassen en schoonmaken). Verdere versoepeling van de maatregelen van de overheid heeft ook gevolgen voor de eigen richtlijnen van de organisaties. De handreiking en de toelichting worden daarop aangepast. Kijk daarom regelmatig op deze pagina voor updates.

Hier vind je de handreiking en de bijbehorende toelichting, die vrijwilligersorganisaties kunnen gebruiken voor het opstellen van de eigen richtlijnen.

Lid wordenContact