Nieuwsbericht

MKB Nederland door Lex Staal bijgepraat en geinformeerd over de sociale crisis

18 juni 2020 | 1 minuut lezen

Lex Staal, directeur Sociaal Werk Nederland, heeft het hoofdbestuur van MKB Nederland geïnformeerd over de actualiteit van het sociaal werk ine gemeenten en de effecten van de coronacrisis op de samenleving in met name de kwetsbare wijken. Hij heeft toegelicht waarom de corona-crisis naast een economische crisis ook een sociale crisis is.

Staal heeft MKB Nederland gevraagd om in het belang van het gehele MKB in Nederland bij het kabinet niet alleen te pleiten voor steunmaatregelen voor de private sector, maar ook voor budgetverruiming voor gemeenten om de sociale crisis het hoofd te kunnen bieden.

Staal: "Daarnaast heb ik MKB Nederland gevraagd om gezamenlijk met ideeën te komen om langdurige (jeugd)werkeloosheid te voorkomen. Het is in het belang van de leefbaarheid van wijken en buurten als ook lokale ondernemers zich mede verantwoordelijk voelen voor perspectief en toekomst van jongeren.'

De zorgen van Sociaal Werk Nederland over de kwetsbaarheid van bepaalde buurten kregen bijval. Het hoofdbestuur van MKB Nederland heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de dreigende bezuinigingen die op het sociaal domein afkomen.

De komende weken wordt gekeken hoe MKB Nederland en Sociaal Werk Nederland dit vraagstuk verder landelijk kunnen agenderen.

Als bijlage vindt u de basisboodschap: Samen investeren in een duurzaam veerkrachtige samenleving.