Nieuwsbericht

Hét platform voor eenzame jongeren is nu online!

2 juni 2020 | 1 minuut lezen

Hét platform voor eenzame jongeren!

Voel jij je alleen? Dan ben je op de juiste plek! Op dit platform vind je informatie over eenzaamheid, ervaringsverhalen, tips en een zelftest. Ook is er een forum waarop je een vraag of berichtje kunt achterlaten. Het platform is nog volop in ontwikkeling. En dat is goed nieuws! Zo komt er ook een Engelse versie (juli 2020). En in het najaar volgt de chatfunctie, waarbij je in gesprek kunt gaan met vrijwilligers die zelf ook ervaring hebben met eenzaamheid.

Het platform is een initiatief van Stichting Join us dat mede tot stand is gekomen dankzij het Innovatienetwerk Jeugd regio Midden-Brabant en Aanpakeenzaamheid.nl

Stichting Join us pakt eenzaamheid bij jongeren aan. Dat gebeurt door jongeren samen te brengen en ze te helpen hun sociale redzaamheid te vergroten. 

Jolanda van Gerwe (oprichtster Stichting Join us): “We zien dat er nog altijd een taboe rust op het onderwerp. Jongeren schamen zich vaak voor het feit dat ze (bijna) geen vrienden hebben. Daarbij is er online weinig goede informatie te vinden over het onderwerp. Met het platform willen we eenzaamheid bij jongeren bespreekbaar maken en normaliseren. Ook willen we jongeren helpen de eerste stap te zetten naar meer sociaal contact.”

Het platform is ontwikkeld in samenwerking met Sanne van Gelder (ervaringsdeskundige), Diego Bloemendaal (ervaringsdeskundige), Dr. Gerine Lodder (ontwikkelingspsycholoog), Hanneke Reijrink (beleidsmedewerker jeugd), Leonie Heijkants (directie Helicon MBO Tilburg) en Charlotte van de Velde (jongerenwerk R-Newt). 
Je vindt het platform hier. 

Lid wordenContact