Nieuwsbericht

Subsidie voor zomervoorscholen 2020

19 mei 2020 | 1 minuut lezen

Het Kabinet heeft op 15 mei jl. bekend gemaakt dat er € 7 mln. beschikbaar komt voor extra ondersteuning van kinderen in de voorschoolse educatie (VE). De subsidieregeling voor extra aanbod VE verschijnt binnenkort.

Uit de Kamerbrief: "Voor de voorschoolse educatie (ve), het primair onderwijs (po), het voortgezet onderwijs (vo) en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) hebben we eenmalig extra middelen gereserveerd. Hiervoor is eenmalig € 244 miljoen beschikbaar.

Hiermee kunnen scholen en instellingen in de periode van de zomervakantie van 2020 tot en met de zomervakantie van 2021, leerlingen en studenten ondersteunen bij het inhalen van leerachterstanden door extra programma’s en ondersteuning te bieden naast de reguliere onderwijstijd.

Aanbieders van ve kunnen peuters met een ve-indicatie een inhaal- en ondersteuningsprogramma bieden buiten het normale ve-aanbod in de zomer-, herfst- of kerstvakantie van 2020. Voor de ve is hiervoor € 7 mln. beschikbaar, voor het po € 102 mln., voor het vo € 65 mln. en voor het mbo € 68 mln.

Daarnaast is er € 2 mln. beschikbaar voor onderzoek, monitoring, uitvoering en communicatie.

De regeling biedt waarschijnlijk de mogelijkheid een subsidieaanvrage te doen voor aanbieders van VE in de schoolweken voor een extra aanbod van minimaal 2 weken in zomer-, herfst- en/of kerstvakantie."

Zodra wij meer weten, berichten wij dit via de website. De algemene regeling - Kamerbrief-  is hier te lezen, of in de bijlage.

Voor meer informatie en vragen; radius@sociaalwerk.nl