Nieuwsbericht

Bekijk hier de uitslag van de Verkiezing Sociaal Werker terug

12 mei 2020 | 1 minuut lezen

Dit jaar is het een bijzondere editie van de Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar. Door het coronavirus kon het Jaarcongres Sociaal Werk op 20 mei niet doorgaan. Inmiddels hebben we een anderhalvemeter alternatief gevonden om de uitslag van dit jaar bekend te maken. Op 20 mei organiseren we daarvoor een feestelijk online event. Op 20 mei om 14:00 uur start de livestream op deze pagina. Zet het in je agenda!

Als kanshebbers voor de titel zijn Marloes Olde Hampsink, Simone Duin en Marcel van Eck er natuurlijk bij. Voor hen is het sowieso een bijzondere periode. Direct na hun nominatie voor de titel van Sociaal Werker 2020 kregen ook zij immers te maken met de lockdown. De impact ervan op hun dagelijks werk als sociaal werker en hoe zij daarmee omgaan blijkt uit dit interview.

Tijdens het online event geeft Norbert Wijnhofen als Sociaal Werker 2019 het stokje door. Voorafgaand daaraan deelt hij zijn ervaringen als sociaal werker van het jaar en vertellen de drie genomineerden meer over hun praktijk. Tot slot maakt juryvoorzitter Lex Staal de uitslag bekend. Dan weten we wie de wisselbeker én de ambassadeursrol van Norbert mag overnemen.

Sociaal Werker van het Jaar 2020 from Westmedia on Vimeo.