Nieuwsbericht

Alle online leersessies voor sociaal werkers van Movisie op een rij

21 april 2020 | 2 minuten lezen

Movisie organiseert sinds begin april online leersessies voor sociaal werkers. Hieronder een overzicht van de data en onderwerpen:

Overzicht van de sessies

 • Donderdag 9 april – 16.00-17.00 uur       
  De afweging of je nog wel of niet fysiek contact kunt hebben, stond centraal in deze sessie. We organiseerden deze leersessie in samenwerking met Sociaal Werk Nederland en de BPSW. We hebben deze sessie opgenomen zodat we hier een video kunnen plaatsen, maar door technische problemen is deze video (nog) niet beschikbaar. Wel kunnen we je verwijzen naar het Afwegingskader over fysieke ontmoeting. Dit afwegingskader was onderwerp van gesprek en biedt handvatten voor jou om de afweging te maken of je wel of niet mensen bezoekt in je werk.
 • Donderdag 16 april – 10.30 tot 12.00 uur
  Wat komt er op professionals af in tijden van Corona en hoe kun je daarmee omgaan? Movisie interviewde professionals en biedt informatie en ruimte voor leren.
  Met: Maryse den Hollander en Martha Talma.
 • Donderdag 23 april - 15.30 tot 17.00 uur
  Hoe signaleer je in tijden van corona en werken op afstand problemen thuis? De spanningen lopen op en kans op huiselijk geweld neemt toe. In deze sessie geeft Hilde Bakker van Movisie een korte introductie over het signaleren van deze problematiek en gaan we vervolgens met elkaar aan de slag om te leren van ieders ervaringen en ideeën.
  Meld je aan
 • Dinsdag 28 april - 15.30 tot 17.00 uur 
  Online hulpverlening - sociaal werkers schakelen razendsnel van face to face naar online werken met cliënten. Hoe doen ze dat? Wat gaat daarin goed en wat is lastig? En hoe kunnen ze dat, net als face to face, op methodische wijze doen? Over die vragen gaat deze sessie waarin Christa Nieuwboer (lector Avans) en Hans Versteegh (auteur Digivaardig sociaal werk) het onderwerp introduceren. Daarna is er, zoals in elke online leersessie, ruimte om van elkaars ervaringen te leren.
  Meld je aan
   
 • Donderdag 30 april - 15.30 tot 17.00 uur
  Sociaal werker als verbinder tussen hulpinitiatieven en inwoners - Nederlanders laten zich van hun beste kant zien, er zijn veel initiatieven om elkaar in deze crisistijd te helpen. Maar hoe zorg je er als sociaal werker voor dat die initiatieven álle kwetsbare mensen bereiken? Hoe verklein je de afstand tussen het aanbod en de mensen die het nodig hebben? Inclusieve ondersteuning vanuit de samenleving is belangrijk en daar proberen sociaal werkers aan bij te dragen. In deze leersessie staan we bij die uitdaging stil. Dat doen we met twee experts die het onderwerp introduceren, en daarna vooral door de ruimte te bieden om als sociaal werkers van elkaar te leren.
  Meld je aan
Lid wordenContact