Nieuwsbericht

Hart onder de riem van de voorzitter!

17 maart 2020 | 1 minuut lezen

Op woensdag 18 maart, wordt de lijst van cruciale beroepen tijdens de COVID-19-uitbraak aangepast. Sociaal Werk Nederland verwacht dat – zoals we hebben voorgesteld - sociaal werk, maatschappelijke opvang en vrouwenopvang aan de lijst worden toegevoegd. Een officiële bevestiging laat nog even op zich wachten.

Vandaag, 17 maart, is de internationale dag van het sociaal werk, en dag 2 van het thuiswerken en de strengere coronamaatregelen. Eric van der Burg, voorzitter van Sociaal Werk Nederland werkt thuis, en maakte een vlog voor de branche.

Van der Burg: “In het hele land halen sociaal werkers en hun organisaties alles uit de kast om mensen te helpen: we zien berichten over boodschappendiensten, samenwerking lokaal met bedrijfsleven, telefoondiensten. Zo zorgt deze branche ervoor dat de kwetsbare mensen in de samenleving toch bereikt worden.”
“Sociaal Werk Nederland is ondertussen in gesprek met VWS en andere instanties om ondanks, en juist nu in deze crisis, de organisaties en sociaal werkers hun werk te laten doen. “

“Zorg voor jezelf’,  is onder meer zijn devies, want: ..” goed dat iedereen zich inzet. Sociaal werkers zijn er ook nu voor diegenen die dat hard nodig hebben. Dank daarvoor!”

Voorbeelden van hoe gewerkt wordt: Contourdetwern, De Schoor in Almere bedacht coronamaatjes, Jou Utrecht houdt contact met de scholen en Versa Welzijn gaat digitaal.

Lid wordenContact