Nieuwsbericht

Welzijn de Meierij mocht kwaliteitslabel in ontvangst nemen

Eva Brouns
9 maart 2020 | 1 minuut lezen

Op woensdagmiddag 4 maart kreeg Welzijn De Meierij in Gemeente Meierijstad het certificaat Kwaliteitslabel Sociaal Werk uitgereikt uit handen van Lex Staal, directeur Sociaal Werk Nederland. De stichting is daarmee de 44ste lidorganisatie die gecertificeerd is.

Welzijn de Meierij heeft het Kwaliteitslabel niet zomaar gekregen natuurlijk! Uit de audits kwam de stichting naar voren als een hechte organisatie met korte lijnen en veel betrokken vrijwilligers. De directeur heeft een duidelijke koers voor ogen, heeft goed zicht op waar de organisatie nu staat met haar personeel en vrijwilligers en weet wat er nodig is om de koers te realiseren. De inrichting van de organisatie zorgt ervoor dat zij in staat is om in te springen op nieuwe initiatieven vanuit de lokale samenleving in de dorpen en om hier meerwaarde in te bieden. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten, en de stichting gaat hier graag mee aan de slag.

Het certificaat werd uitgereikt op een inspirerende bijeenkomst voor medewerkers, stakeholders, gemeente (waaronder wethouder Rik Compagne) en vrijwilligers. Er waren bijna 90 belangstellenden aanwezig. Naast de uitreiking stond op het programma een lezing door Margo Trappenbrug, bijzonder hoogleraar Grondslagen van het maatschappelijk werk op de universiteit voor humanistiek en universitair hoofddocent Bestuurs- en organisatiewetenschappen op de Universiteit van Utrecht over de professie van het sociaal werk. 

Lees ook: