Nieuwsbericht

Alle cursussen van Sociaal Werk Nederland voor dit voorjaar op een rij

25 februari 2020 | 4 minuten lezen

Let op: in verband met de coronamaatregelen gaan deze bijeenkomsten niet door:

Een overzicht van alle aanstaande cursussen en bijeenkomsten van Sociaal Werk Nederland voor het komende voorjaar. Een breed aanbod met voor elk wat wils.

Cursusaanbod (wees er snel bij!)

  • Kennissessie AVG
  • Kennissessie Reorganisatie & Ontslag
  • CAOcursus voor beginners
  • CAOcursus incompany (op aanvraag)
  • AVG elearning

Kennissessie AVG: 26 maart 2020 inloop vanaf 9:00 uur
Recent hebben we een kennissessie georganiseerd en hiervoor was zoveel belangstelling en de deelnemers waren zo enthousiast, dat we ook u in de gelegenheid willen stellen om bij deze kennissessie aanwezig te kunnen zijn.

Nu de hype over is, is het zaak de AVG op de agenda te houden. De verwerking van persoonsgegevens is immers dagelijkse kost en een datalek zit in een klein hoekje. Charlotte Koopman van De Koning Vergouwen Advocaten praat je bij. In een overzichtelijke kennissessie komen alle ins & outs aan bod die relevant zijn voor de dagelijkse praktijk."

Voor meer informatie

Kennissessie Reorganisatie en ontslag: 7 april inloop vanaf 12:30 uur
We krijgen de laatste tijd weer veel vragen binnen over dit onderwerp en het leek ons het moment om de diepte in te gaan. Wat speelt er op dit moment, hoe pakken we dit aan? Wat is de juiste procedure bij een reorganisatie? Wat is de rol van de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Welke informatie moet ik aanleveren om de bedrijfseconomische redenen te onderbouwen? Hoe bepaal ik wie er ontslagen wordt?

Zomaar een aantal vragen die spelen rondom een reorganisatie. Een verkeerde stap kan grote gevolgen hebben. Zijn de regels voor bedrijfseconomisch ontslag door de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ingrijpend gewijzigd? Kennis van wat wel en niet kan is dus van groot belang en bovendien kostenbesparend.

Tijdens de kennissessie ‘Reorganisatie en Ontslag’ worden in één dagdeel alle facetten rondom een reorganisatie behandeld. Na deze middag heeft u een helder beeld van wat wel en niet kan. Tevens worden praktische tips en tricks gegeven over hoe een reorganisatie snel en efficiënt kan worden doorgevoerd met of juist zonder een advocaat.

Deze middag wordt gegeven door arbeidsrechtadvocate Charlotte Koopman van De Koning Vergouwen Advocaten te Amsterdam.

Voor meer informatie

Cursus CAO voor beginners en nieuwelingen: 12 mei inloop vanaf 9:00 uur
Speciaal voor de nieuwkomers in de branche of voor degenen die niet of weinig bekend zijn met het werken met de CAO Sociaal Werk bieden we opnieuw deze caocursus aan. De CAO wordt hierbij in grote lijnen behandeld. Wellicht ten overvloede, het betreft geen verdiepingscursus.

Voor meer informatie

20 mei: Jaarcongres sociaal werk: Tijd voor de Toekomst
Na twee succesvolle edities krijgt het Jaarcongres sociaal werk een vervolg! Het congres vindt plaats op woensdag 20 mei 2020 met als titel: Jaarcongres sociaal werk: Tijd voor de Toekomst!

Hoe maken we van het sociaal werk een innovatief bolwerk met een stevige positie in het sociaal domein? Wat te doen aan de hoge uitstroom van werknemers in het sociaal werk? Hoe kan het sociaal werk van opdrachtgevers loon naar werken krijgen? Hoe ga je als sociaal werker om met veranderingen rond de wijkteams? En hoe kan sociaal werk aansluiten bij en gebruikmaken van de energietransitie?

Voor meer informatie

Aanvraag cao-cursus incompany:
De caocursus wordt klassikaal gegeven, maar we kunnen op aanvraag ook op locatie komen.

De cursus is het meest geschikt voor beginnende P&O’ers en voor medewerkers met P&O-taken in hun pakket.

Tijdens deze cursus van een dag kunnen in principe de volgende onderwerpen aan de orde komen:
·         uitgangspunten van de CAO
·         arbeidsovereenkomst en oproepcontracten
·         Wet Arbeidsmarkt in balans
·         salariëring
·         verlof in het kader van de CAO, Wet arbeid en zorg en het Burgerlijk Wetboek
·         Individueel Keuzebudget en Loopbaanbudget
Er kunnen per cursusdag maximaal 16 personen deelnemen. Starttijd 9:30 uur, eindtijd: 16:30 uur.

Kosten: € 190 per persoon (exclusief btw). Het minimumtarief voor de cursus is € 2.500 (exclusief btw). Daar komen nog bij de reiskosten van de twee docenten op basis van openbaar vervoer.

Heeft u interesse of wilt u overleggen of deze cursus geschikt is voor uw organisatie, neemt u dan contact op via jzo@sociaalwerk.nl.

AVG E-learning op ieder gewenst moment:

Sociaal Werk Nederland heeft in samenwerking met ContourdeTwern de AVG e-learning ontwikkeld, toegespitst op het sociaal werk. Dé essentiële training voor alle medewerkers en vrijwilligers. Met deze e-learning zijn uw medewerkers en vrijwilligers in een uur op de hoogte van alle noodzakelijke basics uit de AVG. De e-learning maakt gebruik van heldere video’s en sprekende voorbeelden uit de praktijk van het sociaal werk en zet aan tot nadenken en gesprek. Alle theorie uit de cursus is bovendien te gebruiken als naslagwerk.  

De prijzen voor afname van de training voor leden van Sociaal Werk Nederland bedragen: 

€ 17,50 per inlogcode voor afname van minder dan 10 inlogcodes 

€ 12,50 per inlogcode voor afname van 10 - 100 inlogcodes 

€ 10,00 per inlogcode voor afname van meer dan 100 inlogcodes 

Niet-leden betalen € 25,00 per inlogcode 

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.  


Let op: 

De training is na aanmelding 60 dagen beschikbaar. Indien de training niet is gestart of afgerond binnen 60 dagen en u of uw medewerker wenst verder te gaan met de training, dan dient u opnieuw een inlogcode af te nemen en te betalen.  
 

Afname van inlogcodes kan door onderstaand formulier in te vullen. Mocht u meer dan 10 medewerkers willen inschrijven, dan kunt u bijgevoegd Excel bestand invullen en mailen aan leren@sociaalwerk.nl. De medewerkers worden z.s.m. ingeschreven en ontvangen een mail met inloggegevens. Tevens ontvangt u een factuur voor afname van de inlogcodes.  

 

Voor meer informatie, zie: https://www.sociaalwerknederland.nl/content/594-e-learning-avg