Nieuwsbericht

Tekst Cao Sociaal Werk 2019-2021 aangepast

21 januari 2020 | 1 minuut lezen

Onlangs bleek dat er bij het vaststellen van de tekst van de nieuwe Cao Sociaal Werk een foutje is geslopen in artikel 2.5 over de opzegtermijn. Met dank aan de oplettende organisaties die ons hebben gewezen op deze omissie!

De cao schrijft een wederzijdse opzegtermijn voor van twee maanden, zowel voor werkgever als voor werknemer. Hierop was één uitzondering, namelijk als voor de werkgever op grond van artikel 7:672 lid 2 BW een langere opzegtermijn verplicht is.

Als gevolg van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) geldt vanaf 1 januari 2020 voor oproepkrachten die werken op basis van een nulurencontract een opzegtermijn van vier dagen (staat in de wet in artikel 7:672 lid 5). Van deze opzegtermijn kan in een cao niet worden afgeweken en dat betekent dat in het cao-artikel een tweede uitzondering moest worden toegevoegd. De opzegtermijn voor de oproepkracht die werkt op basis van een nulurencontract is aldus per 1 januari 2020 de verkorte opzegtermijn van vier dagen. Is deze uitzondering niet van toepassing dan heeft de werknemer nog steeds een opzegtermijn van twee maanden.

De aangepaste tekst van de cao treft u hier aan.