Nieuwsbericht

‘Jeugdcriminaliteit bestrijden? Amsterdam kan de kunst afkijken in Rotterdam’

Op 13 januari 2020 geplaatst door

“Nietsontziende criminelen ontketenen een geweldsspiraal in de stad en ondermijnen het gezag van de stad en het veiligheidsgevoel van Amsterdammers. De rechtsstaat staat onder druk. Burgemeester, politie en justitie luiden de noodklok, maar personeelsgebrek, hoge werkdruk en wisselende prioriteiten frustreren aanpak en bestrijding.” Zo openen Jerry Straub, John Leerdam, John Autar en Gin Sanches een opinieartikel in het Parool.

En ze vervolgen: “Amsterdam steekt nu 12 miljoen euro in het jongerenwerk. Het college spreekt van een hersteloperatie. Jarenlange bezuinigingen vaagden preventie en het sociaal weefsel van de stad weg en zetten de deur naar tweedeling en segregatie wagenwijd open. De uitdaging is enorm: het voorkomen dat jongeren afglijden naar de criminaliteit, hun opleiding niet afmaken, verslaafd of dakloos raken, vereenzamen of criminaliseren.”

En het kan anders stellen de auteurs en verwijzen daarvoor naar de Regiodeal Rotterdam-Zuid (ook bekend als Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ)). “Dat is een ambitieus samenwerkingspact van zeven ministeries, gemeente, bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. De deal is onder meer dat de score van de gemiddelde Cito-eindtoets van groep 8 stijgt naar 531,9 en het aantal bijstandsgerechtigden daalt van 15.200 naar 11.200. Centraal staat de aanpak van de forse achterstandspositie op onderwijs, werk en wonen, de bestrijding van ondermijnende activiteiten en verhoging van het culturele voorzieningenniveau.”

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten