Nieuwsbericht

ZONMW: Nieuwe subsidieoproepen Juiste Zorg Op de Juiste Plek

Op 25 november 2019 geplaatst door

Het programma Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP) stelt op 10 december drie nieuwe subsidieoproepen open. Met deze subsidies kunnen samenwerkingsverbanden ondersteuning bekostigen bij het opstarten of verder ontwikkelen van hun regionale samenwerking. Ook is het mogelijk financiering aan te vragen voor het opstellen van een gedeeld regiobeeld, ter ondersteuning van het ontwikkelen van een regiovisie.

Johan Huttinga, Sociaal Werk Nederland, ziet dat er veel geëxperimenteerd wordt met nieuwe vormen van samenwerking maar vergeet men vaak om daar financiële ondersteuning bij aan te vragen. Dat is natuurlijk zonde, dus roept hij leden op vooral gebruik te maken van deze subsidiemogelijkheid. Vragen of hulp nodig? Mail naar huttinga@sociaalwerk.nl

Samen willen we de zorg echt veranderen. Onnodig dure of overbodige zorg voorkomen en de zorg verplaatsen, naar dichter bij mensen thuis, in hun eigen vertrouwde leefomgeving. Zorg vervangen door nieuwe vormen van zorg, zoals e-health, domotica of sociaal en maatschappelijk werk. Het programma JZOJP richt zich op startende en bestaande samenwerkingsverbanden.

Nieuwe subsidieoproepen

Op 10 december stellen we 3 nieuwe subsidieoproepen open:

  1. De Startimpuls is een subsidie voor het opzetten van regionale samenwerking.

  2. De Regio-impuls richt zich specifiek op regionale samenwerkingsverbanden die een goede samenwerking in de regio tot stand hebben gebracht en die ondersteuning zoeken bij het verder ontwikkelen van hun netwerk.

  3. Een Voucher ter ondersteuning bij het maken van een gedeeld regionaal beeld van de sociale situatie, de gezondheidssituatie en de behoeften in een regio.

Reserveer alvast: webinar op 13 januari

Op maandag 13 januari organiseren wij een webinar over deze subsidies van Juiste Zorg Op de Juiste Plek. Tijdens dit webinar bespreken we de subsidieoproep en kunt u praktische vragen stellen over het indienen van uw aanvraag. Aanmelden voor het webinar kan hier!

Meer informatie

Trefwoorden: subsidie, zonmw
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten