Nieuwsbericht

Congres Thuis in de Wijk: leden Sociaal Werk Nederland gratis

Op 25 november 2019 geplaatst door

Op 29 januari 2020 is het congres Thuis in de wijk dé plek waar actieve burgers, gemeenten, provincies, woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties, architecten en ontwikkelaars elkaar ontmoeten en kennis en slimme oplossingen uitwisselen over de woon-zorgopgave van vandaag en morgen. Het congres vindt plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Sociaal Werk Nederland is onderdeel van Thuis in de Wijk, en levert een bijdrage in de vorm van het programma Langer Thuis. Voor elke welzijnsorganisatie zijn twee vrijkaarten beschikbaar. Dus reserveer snel op www.thuisindewijk.nu

Hoe maken we sneller woningen en wijken geschikt voor de groeiende groep ouderen? Hoe zorgen we voor woon(zorg)vormen die kwetsbare mensen een prettige plek bieden in de wijk? Wat helpt nu echt om de kloof tussen thuis en zorginstelling te overbruggen?

Steeds meer mensen zoeken een plek in de wijk waar zij prettig kunnen wonen, ook als ze zorg en ondersteuning nodig hebben. De opgave is urgent en voor langere tijd. De komende 20 jaar zal het aantal ouderen verdubbelen. Daarnaast verstopt de maatschappelijke opvang en het beschermd wonen en neemt het aantal dak- en thuislozen toe; mensen zouden graag doorstromen naar een eigen plek. Zijn we hierop voldoende voorbereid? Wat kunnen en moeten we nú doen?

Kennis, discussie en projecten
Marjan Berk start het programma met een humoristische kijk op het wonen in het Occohofje Amsterdam: een duurzame woonvorm voor alleenstaande vrouwen. Vervolgens geven de minister van VWS, Hugo de Jonge, en de Bouwmeesters van Nederland en Vlaanderen, Floris Alkemade en Leo van Broeck In het plenaire programma hun visie op de bouwopgave voor kwetsbare mensen en het realiseren van zorgzame buurten. Kenniscolleges bieden verdieping over financiering van nieuwe woon(zorg)vormen en instrumenten om de opgave in kaart te brengen en samenwerking te organiseren. De Taskforce Wonen en Zorg gaat in op de urgentie van de opgave en lanceert haar plannen tijdens een talkshow onder leiding van dagvoorzitter Clairy Polak. Tal van innovatieve woon(zorg)projecten  presenteren zich en maken u deelgenoot van hun ervaringen en tips voor versnelling.

Woonwensen en woonvormen
Het congres Thuis in de wijk staat voor ontmoeten, inspireren, ideeën opdoen, netwerken, leren van goede voorbeelden én zelf aan de slag gaan. Tijdens het congres krijgt u presentaties van gerealiseerde of nieuwe woon(zorg)projecten, hoort u ervaringen van bewoners, spreekt u initiatiefnemers met ideeën voor nieuwe woonvormen en leert u van de ervaringen van collega-projectleiders.

Thuis in de wijk is een initiatief van de ministeries van VWS en BZK, VNG, Aedes en ActiZ.

Meld u op www.thuisindewijk.nu aan voor deze inspirerende dag én attendeer uw collega.

Trefwoorden: congres, thuis wijk
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten