Nieuwsbericht

Hoe kun je sociale ondernemingen beter herkennen en erkennen? Doe mee aan het onderzoek.

Chris Bos
25 november 2019 | 1 minuut lezen

De ChristenUnie nam het initiatief om voor sociale ondernemingen een aparte rechtsvorm in het leven te roepen de ‘BVm’ (BV maatschappelijk). Het kabinet wil nu verkennen hoe uitvoering gegeven kan worden aan het regeerakkoord waarin staat: er komen passende regels en meer ruimte voor ondernemingen met sociale of maatschappelijke doelen, met behoud van een gelijk speelveld.

Daarom heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan KPMG en Nyenrode Business Universiteit de opdracht gegeven te onderzoeken hoe sociale ondernemingen beter herkend en erkend kunnen worden.

Als onderdeel ervan zetten VNO-NCW en MKB-Nederland een vragenlijst uit onder hun leden om bij te dragen aan een brede afspiegeling van het bedrijfsleven in het onderzoek.
Ook sociaalwerkorganisaties worden uitgenodigd deze vragenlijst in te vullen, liefst vóór 27 november 2019. Dat kost slechts 20 minuten en kan een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek. Marcel Mathijssen (senior adviseur Sociaal Werk Nederland): 'Voor ons is van belang dat er een duidelijk en herkenbaar onderscheid blijft tussen sociale ondernemingen en sociaalwerkorganisaties die werken met gekwalificeerde sociaal werkers.'

Meedoen? Klik hier