Nieuwsbericht

Ieder gebieds- of wijkteam krijgt een ervaringsdeskundige mbo-niveau 3

19 november 2019 | 1 minuut lezen

Taken én de werkdruk beter verdelen in de gebieds- en  wijkteams: het is de Tintengroep gelukt door een nieuwe functie in het leven te roepen. Ieder team krijgt er op termijn een ervaringsdeskundige mbo-niveau 3 bij dankzij Koploperinitiatief K@ns. Het project is geselecteerd als ‘koplopersinitiatief’ in het kader van het Aktie Leer Netwerk van het ministerie van VWS.

Succesvol initiatief
Het Actie Leer Netwerk is onderdeel van het actieprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en legt de verbinding tussen het actieprogramma, het werkveld en het onderwijs. Vernieuwende en succesvolle initiatieven krijgen een podium en worden als ´best practice´ gedeeld met het zorgveld. Projectleider Jennifer Bakker: “Voor de Tintengroep en Noorderpoort is het een eer dat ons initiatief gewaardeerd wordt als koploper’’. 

Ervaringsdeskundigen
Tot nu toe zijn opleidingen en werkplekken voor ervaringsdeskundigen vooral beschikbaar op hbo-niveau. De Tintengroep leidt ervaringsdeskundigen zonder passende opleiding of werkervaring op tot potentiele nieuwe collega en biedt daarmee een  waardevolle aanvulling op haar dienstverlening. De opleiding is uitbesteed aan het Noorderpoort. De opleiding op niveau 3 duurt twee jaar en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een baan in de zorg. Deelnemers aan K@ns hebben vaak een ontwrichtende ervaring meegemaakt, zoals verslavingsproblematiek, psychiatrische problematiek maar ook om mantelzorgervaring. Tijdens de opleiding bij de Tintengroep leren zij die ervaring in te zetten op een professionele manier.  
Het hele bericht vindt u op de website van Tinten Welzijnsgroep en op de website van het Actieleernetwerk vind je een filmpje met toelichting van projectleider Jennifer Bakker van Tinten. 
Het Actieleernetwerk zoekt oplossingen voor het arbeidsmartkprobleem - Levert jouw organisatie een concrete bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten? Hebben jullie een vernieuwend arbeidsmarktinitiatief? Meld je dan aan als Koploper!

Lid wordenContact