Nieuwsbericht

Seminar morele dilemma's op de werkvloer

19 november 2019 | 1 minuut lezen

Moreel houvast bieden aan professionals; hoe doe je dat? En wat kunt u daar als bestuurder aan bijdragen? CNV Zorg en Welzijn nodigt u mede namens Jeugdzorg Nederland en Sociaal Werk Nederland uit voor een seminar op 21 januari 2020 met gezaghebbende sprekers en inspirerende workshops op het gebied van de ethiek van de dagelijks praktijk.

Onderzoek wijst uit dat medewerkers in de (jeugd)zorg en het sociaal werk vrijwel dagelijks te maken hebben met morele keuzes. Daarin speelt de vraag hoeveel bewegingsruimte zij hebben om naar eigen oordeel te beslissen.

Het debat dat wij hierover met u als bestuurder willen voeren, gaat over moed.
Moed van de professional om vragen te blijven stellen over het eigen handelen, moed om dat handelen achteraf te verantwoorden en van u de moed om achter uw medewerker te blijven staan.

Sinds de nieuwe jeugdwet lijkt professionele autonomie het sleutelwoord te zijn voor een professional om volgens de geldende beroeps (ethische) normen hun vak uit te oefenen.Dit heeft invloed op zowel de professional zelf als de organisatie die de( jeugd)zorg, in welke vorm dan ook, aanbiedt.
Wees zo moedig om u in te schrijven om nieuwe en inspirerende inzichten op te doen!

Meld u aan
Save the date en meld u aan via ethiek@cnv.nl liefst voor 10 januari. Heeft u nog vragen over het programma? Neemt u dan contact op met Lizelotte Smits: (06) 5142 8925.
U ontvangt van ons nog nadere informatie over de inhoud van de andere workshops.