Nieuwsbericht

Koningin Maxima bij lancering Nederlandse Schuldhulproute 30 oktober

18 oktober 2019 | 1 minuut lezen

Koningin Máxima is woensdag 30 oktober 2019 aanwezig bij de lancering van de Nederlandse Schuldhulproute in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch. De Schuldhulproute is een publiek-private samenwerking tussen SchuldenlabNL, Geldfit.nl, fiKks, Moedige Dialoog en de Nederlandse Vereniging van Banken. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Vanuit Sociaal Werk Nederland is drie jaar geleden door Jacqueline Beekman en de Rabobank met 'Moedige Mensen' de basis gelegd voor de concrete samenwerking tussen publieke en private partijen rond vroegsignaleren, aanpakken en voorkomen van armoede en schulden.
De Moedige Dialoog ontwikkelt dóór. 

Nederland telt zo'n 1,4 miljoen huishoudens met risicovolle of problematische schulden. Dergelijke schulden brengen hoge maatschappelijke kosten met zich mee en veroorzaken veel persoonlijk leed. De Nederlandse Schuldhulproute moet bijdragen aan het voorkomen van problematische schulden. De route is een landelijke infrastructuur waarin bedrijfsleven, overheid en schuldhulporganisaties samenwerken om mensen schuldenzorgvrij te maken door hen grip te laten krijgen op hun financiële en persoonlijke situatie.

Ook de gemeente 's-Hertogenbosch doet mee met deze route en start het Schuldenlab073. Wethouder Huib van Olden spreekt tijdens de bijeenkomst over de lokale aanpak in de gemeente: de Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG). Na afloop van de lancering spreekt Koningin Máxima met enkele partners en ervaringsdeskundigen.
Later in die week neemt Koningin Maxima ook deel aan een werkconferentie van Schuldenlab.nl.