Nieuwsbericht

Tekst Cao Sociaal Werk 2019-2021 bijna klaar

15 oktober 2019 | 1 minuut lezen

Na de zomerperiode van 2019 is Sociaal Werk Nederland samen met de vakbonden stevig aan de slag gegaan met de definitieve tekst voor de nieuwe Cao Sociaal Werk. Het lijkt een appeltje-eitje na het onderhandelingsproces en het uiteindelijk afsluiten van de cao: die tekst opleveren. Maar er zitten juridisch nog heel wat haken en ogen aan; we hebben iets afgesproken, maar nu het zwart-op-wit komt te staan: zijn we het er dan over eens dat dát inderdaad is wat we bedoelden?

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de definitieve tekst. Wat is er allemaal gedaan: allereerst zijn de afspraken uit het cao-akkoord in de tekst verwerkt.
Daarnaast krijgen we vanaf 1 januari 2020 te maken met de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) en daarom is de tekst van de cao, met de hulp van een externe adviseur, Wab-proof gemaakt. Vervolgens is de tekst grondig geredigeerd om de leesbaarheid en de bedoeling van afspraken eenduidig te maken.

De definitieve tekst zal waarschijnlijk eind oktober af zijn en worden gepubliceerd. Houd de website van Sociaal Werk Nederland hiervoor in de gaten. 

Profielfoto van Aart Hulleman
4 jaar geleden
Profielfoto van Aart Hulleman
4 jaar geleden

Is er een up-date in de planning van de nieuwe CAO tekst?