Nieuwsbericht

Woensdag 30 oktober VWS workshopavond ‘Samenwerken in de wijk’

Op 23 september 2019 geplaatst door

Via het Ministerie van VWS ontving Sociaal Werk Nederland de volgende uitnodiging:

Workshopavond ‘samenwerken in de wijk’
Op woensdag 30 oktober vindt in Nijmegen de workshopavond ‘Samenwerken in de wijk’ plaats. Gedurende deze avond staat de samenwerking tussen eerstelijnszorg en het sociaal domein centraal. Steeds vaker hebben zorggebruikers meervoudige, complexe problemen. Problemen die niet alleen medisch van aard zijn, maar soms ook sociale ondersteuning behoeven. Samenwerking tussen verschillende professionals is daarom cruciaal. Zorgverleners kunnen elkaar versterken, waardoor zorggebruikers sneller de juiste zorg op de juiste plek ontvangen.

De taskforce De  Juiste Zorg op de Juiste Plek is een onderdeel van het programma Langer Thuis, waarbij ingezet wordt op meer ondersteuning en minder zorg.

Als Sociaal Werk Nederland zijn we daar in de afgelopen periode veel mee bezig. O.a. is daarvoor de handreiking Kwetsbare Ouderen gepubliceerd, waar de samenwerking Huisarts, Wijkverpleegkundige en Sociaal Werker wordt gedefinieerd. En onder leiding van het ministerie is de infographic ontwikkeld  van de inclusieve wijk; https://v3.jamdots.nl/view/30096/Programma--Langer-Thuis-  (dit is een versie die nog in ontwikkeling is)

Ondersteuning en zorg nabij vraagt om opnieuw te definiëren wat wijkgericht, gemeentelijk en regionaal georganiseerd dient te worden. En de wijze hoer, waarop en wanneer er wordt samengewerkt. Waarbij de kansen van slagen met name bij het naadloos op en afschalen van (specialistische) zorg naar ondersteuning liggen en visa versa.

Onderstaande uitnodiging is een workshop die daarin ondersteuning biedt en aanspoort tot slimme werkvormen. Er zijn 15 plekken (max), dus wordt er gewerkt volgens aanmelding.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het kader van de Juiste Zorg op de Juiste Plek organiseren wij op woensdag 30 oktober een workshopavond rond het thema ‘Samenwerken in de wijk’. Wij stellen het op prijs als u deze uitnodiging deelt met uw achterban.

Voor wie is de avond bedoeld?
De workshopavond is bedoeld voor eerstelijnszorgaanbieders en het sociaal domein. Wilt u als huisarts, praktijkondersteuner of wijkverpleegkundige meer contact met sociale zorgverleners in uw wijk? Of bent u sociaal werker en wilt u op een efficiënte manier samenwerken met de huisartsenpraktijk bij u in de buurt? Dan bent u van harte welkom!

Programma
17.00 – 18.00     Ontvangst met maaltijd

18.00 – 18.30     Plenair: het belang van samenwerken in de wijk

18.30 – 20.30     Workshops*

20.30 – 21.00     Plenaire afsluiting

*Tijdens interactieve workshops gaat u aan de slag met vragen als:

  • Hoe zorgen we ervoor dat we hetzelfde doel voor ogen hebben? Hoe krijgen we de gedeelde urgentie boven tafel?
  • Hoe vormen we een netwerk? Welke partijen moeten betrokken zijn en welke samenwerkingsvorm kiezen we?
  • Op welke manier werken we samen in een netwerk? Hoe houden we de gedeelde urgentie vast en zorgen we dat iedereen aangesloten blijft? Hoe gaan we om met tegenslagen?

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Kapittelweg 33, 6525 EN Nijmegen.

Aanmelden
Aanmelden kan via deze link. Let op! Voor elke beroepsgroep (huisartsenzorg, paramedie, wijkverpleging, sociaal werk en gemeenten) zijn maximaal 15 plekken beschikbaar.

Wij hopen u te verwelkomen op 30 oktober!

Trefwoorden: VWS
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten