Nieuwsbericht

Twee subsidieoproepen Minder eenzaamheid Ouderen - Vooraanmelden uiterlijk 12 september!

29 augustus 2019 | 1 minuut lezen

Om eenzaamheid onder ouderen duurzaam terug te dringen, kan subsidie worden aangevraagd voor de opzet, uitwerking en beschrijving van startende en bestaande lokale initiatieven tegen eenzaamheid. Deze regeling is een initiatief vanuit het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In het kader hiervan zijn door het programma Langdurige Zorg en Ondersteuning (LZO)  twee subsidieoproepen om eenzaamheid onder ouderen te verminderen geopend. 

Subsidieoproepen voor startende en bestaande lokale intitiatieven
Deze subsidieoproepen ondersteunen aanvragers bij hun lokale startende en bestaande initiatieven die als doel hebben het voorkomen of verminderen van eenzaamheid bij ouderen. Er kan maximaal €15.000,- worden aangevraagd voor startende initiatieven en €25.000,- voor bestaande initiatieven. Op deze pagina van ZonMW vindt u de beschrijving van de randvoorwaarden.

Wie kan aanvragen en hoe dient u deze aanvraag in?
De aanvragers van deze subsidies moeten direct betrokken zijn bij (eenzame) ouderen of samenwerken met (een) lokale organisatie(s) die bij ouderen betrokken is. U kunt alleen een subsidieaanvraag indienen als u uiterlijk 12 september 2019 (om 14.00 uur) een vooraanmelding heeft gedaan. U kunt uw vooraanmelding bij ZonMW doen via dit online registratieformulier.
De definitieve subsidieaanvraag moet uiterlijk 8 oktober 2019 binnen zijn.

Meer informatie